Aito espanjalainen Sangria
Sangria on raikas kesäjuoma. Kun Sangria tehdään perinteisesti punaviinipohjaisena käytetään siihen espanjalaista punaviiniä, vaaleaa rommia, brandya tai likööriä, appelsiini- ja sitruunamehua sekä sokeria maun mukaan. Punaviiniksi kannattaa valita kuiva, maultaan selkeä ja hedelmäinen viini kuten Riojan alueen Tempranillot. Jos teet Sangrian valkoviinistä, hyviä vaihtoehtoja ovat Chenin Blanc - tai tammettomattomat Chardonnay-viinit. Myös cavasta tulee ihana Sangria. Sangria koristellaan hedelmillä ja tarjoillaan usein kannusta. Tyypillisiä hedelmiä ovat sitruuna, appelsiini ja omena.
Sangrian ainesosat
75 cl | Punaviini (1 plo) |
1,5 dl | Vaalea rommi |
5 dl | Tuoremehu |
2 dl | Kuutioitu omena, appelsiini ja sitruuna |
Tuorepuristettu sitruunamehu | |
Jäitä | |
Kanelitanko, viipaloidut hedelmät, tuore minttu |
Sangrian ohje
- Sangrian voi tehdä booliastiaan tai isoon kannuun.
- Mittaa astiaan viini, alkoholi ja tuoremehu.
- Lisää kuutioidut hedelmät ja sekoita.
- Lisää tuorepuristettu sitruunanmehu ja sokeria maun mukaan.
- Laita astia jääkaappiin tekeytymään muutamaksi tunniksi.
- Lisää ennen tarjoilua reilusti jäitä ja koristele hedelmillä, kanelitangoilla ja tuoreilla mintun lehdillä.