Resepti
Negroni

Negroni on ikoninen italialainen drinkki, joka on tunnettu ja rakastettu ympäri maailmaa. Sen suosio piilee yksinkertaisessa reseptissä, laadukkaissa raaka-aineissa ja intensiivisessä makuyhdistelmässä, joka hurmaa cocktailien ystävät yhä uudelleen. Nauti täydellisesti aperitiiviksi sopivasta klassisesta Negronista tämän helpon ohjeen avulla.
grocery 5 ainesosat
person Aloittelija
Ainesosat
- 2 cl Gini
- 2 cl Makeaa vermuttia
- 2 cl Katkeroa
- Appelsiiniviipale
- Jääpaloja

Menetelmä
Ainesosat
- 2 cl Gini
- 2 cl Makeaa vermuttia
- 2 cl Katkeroa
- Appelsiiniviipale
- Jääpaloja
Vaihe 1
Kaada lasiin gini, makea vermutti ja katkero.
Vaihe 2
Täytä lasi jäillä ja sekoita juomaa 15-30 sekuntia, kunnes maku tasoittuu.
Vaihe 3
Koristele appelsiinisiivulla tai appelsiinin kuoren suikaleella.
Vaihe 1
Kaada lasiin gini, makea vermutti ja katkero.
Vaihe 2
Täytä lasi jäillä ja sekoita juomaa 15-30 sekuntia, kunnes maku tasoittuu.
Vaihe 3
Koristele appelsiinisiivulla tai appelsiinin kuoren suikaleella.
Negronilla on pitkä historia
Kuten monen muunkin tunnetun drinkin, myös Negronin historiasta kiistellään. Tunnetuimman tarinan mukaan Negronin historia ulottuu aina vuoteen 1919, jolloin kreivi Camillo Negroni pyysi firenzeläisessä baarissa Americano-cocktailia ginillä terästettynä. Drinkistä tuli nopeasti kreivin suosikki ja sittemmin Negroni on saavuttanut suosiota ympäri maailmaa.
Negronista on myös jalostunut useita erilaisia versioita. Hollantilainen Negroni sisältää ginin sijaan geneveriä ja norjalainen Negroni puolestaan akvaviittia. Myös Boulevardier on läheistä sukua Negronille, mutta se sisältää ginin sijaan viskiä ja koristellaan kirsikalla. Valkoinen Negroni eroaa tavallisesta Negronista pehmeämmällä maulla ja se tehdään usein ranskalaisesta Suze-katkerosta.
Mikä gini kannattaa valita Negroniin?
Oikean ginin valinta on ratkaisevaa juuri oikeanlaisen Negronin tekemisessä. Suosittelemme esimerkiksi klassista englantilaista kuivaa giniä, jonka selkeät katajanmarja- ja sitrusvivahteet täydentävät makean vermutin ja katkeron makuja parhaalla mahdollisella tavalla.
Valitse täydellinen vermutti Negroniin
Makean vermutin ja katkeron sopuisa tasapaino on Negronissa tärkeää. Valitse siis korkealaatuinen vermutti, joka lisää cocktailiin syvyyttä ja monivivahteisuutta.
Mikä lasi sopii Negronille?
Negroni tarjoillaan perinteisesti “on the rocks” -lasissa, joka on täytetty jäällä. Jos haluat juoda drinkin ilman jäitä, voit myös käyttää jäähdytettyä coupe-lasia ja siivilöidä cocktailin lasiin.
Vinkki Negronin valmistukseen
Jos valmistat useita Negroneja kerralla, käytä sekoituslasia, jossa on runsaasti jäitä. Jään määrän tulee olla riittävä, jotta juomiin sulaa oikea määrä vettä ja maku muodostuu tasaiseksi. Jäitä tulisi olla sen verran, että ne pakkautuvat tiiviisti.