Miten valmistetaan klassinen Negroni?

Miten valmistetaan klassinen Negroni?

Negroni drinkki on suosittu, koska sen raaka-aineet löytyvät lähes jokaisesta baarista ympäri maailman, ja sen valmistaminen on verrattain yksinkertaista. Tämän italialaisen klassikon kanssa ei voi mokata!

Monien klassikkodrinkkien alkuperä on arvoitus, mutta Negronin synty on tarkasti tiedossa. Vuonna 1919 italialainen kreivi Camillo Negroni tilasi Firenzessä suositun Americanon, mutta toivoi siihen normaalia enemmän terästystä. Makea vermutti ja punainen katkero saivat baarimestarin käsissä seuraa soodaveden sijaan ginistä, ja drinkistä tuli kreivin vakiotilaus. Hänen tuttunsa alkoivat tilaamaan juomaa, eli “kreivi Negronin drinkkiä”, mikä myöhemmin lyheni Negroniksi.

Negroni valmistetaan näistä ainesosista

Negroni valmistetaan:

  • makeasta vermutista 
  • punaisesta katkerosta
  • ginistä.

Drinkki koristellaan appelsiinisiivulla tai appelsiinin kuoresta leikatulla suikaleella.

Millainen alkoholi Negroniin kannattaa valita?

Hyvä Negroni on maultaan makean karvas, minkä vuoksi makea vermutti ja katkero näyttelevät suurta roolia. Makean vermutin etiketissä saattaa lukea esimerkiksi vermouth rosso, red vermouth tai rosso vermouth. Laadukkaaseen vermuttiin kannattaa panostaa, koska se on tärkeässä roolissa monessa klassisessa drinkissä. Katkeroksi puolestaan voi kokeilla esimerkiksi kotimaista Carilloa, jonka katkeraa makua korostavat puolukka, pihlajanmarja ja karpalo. Makean vermutin ja katkeron makeutta tasapainottamaan on hyvä valita kuiva gini, esimerkiksi London Dry -tyyppinen tuote.

Mikä on paras lasi Negronille?

Negroni valmistetaan ja tarjoillaan yleensä on the rocks -lasista jäiden kera. Jos haluat tarjoilla juoman ilman jäitä, voit käyttää myös viilennettyä coupe- tai coupette-lasia. Tällöin juoma valmistetaan kannumaisessa sekoituslasissa ja siivilöidään tarjoilulasiin.

Miten valmistetaan Negroni?

Klassisen Negronin resepti

Tarvitset:

3 cl giniä
3 cl makeaa vermuttia
3 cl punaista katkeroa (esimerkiksi Carillo)
koristeeksi appelsiinisiivu tai appelsiininkuorisuikale

Valmistusohje:

  1. Mittaa on the rocks -lasiin 3 cl giniä, 3 cl makeaa vermuttia ja 3 cl katkeroa.
  2. Täytä lasi jäillä ja hämmennä 15-30 sekuntia, kunnes juoman maku tasoittuu ja siihen on sulanut jäistä runsaasti vettä.
  3. Koristele appelsiinisiivulla tai appelsiininkuorisuikaleella.

Vinkki! Useampi Negroni onnistuu samanaikaisesti helpommin sekoituslasissa, jolloin tarvitsee sekoittaa vain yhtä kohdetta kerrallaan. Pidä kuitenkin huoli, että sekoituslasiin mahtuu drinkkien lisäksi reilusti jäitä, jotta juomiin sulaa oikea määrä vettä ja niiden mausta muodostuu tasalaatuinen. Jäitä tulisi olla sen verran, että ne pakkautuvat tiiviisti eivätkä kellu nesteen seassa.

Miten valmistetaan Negroni?
Negroni sopii esimerkiksi tapasten kanssa.

Lähteet:
https://www.liquor.com/articles/behind-the-drink-the-negroni/

Teksti: Laura Hujanen

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!