Blinit ja viini | Bliniviinit ja blinireseptit

Blinit | Bliniviinit, blinitaikina ja muut blini reseptit, viinit blineille

Blinit ovat osa talven herkkuhetkiä. Blinit ja viini ei ole helpoin yhdistettävä, ja bliniviini kannattaakin valita huolella, jotta blinin maku saa rinnalleen riittävän hapokkaan ja raikkaan viinin. Tuhdit blinit vaativat juomalta paljon: parhaiten niiden seuraksi sopivat raikkaat ja hapokkaat viinit kuten samppanja.

Lue lisää blinien ja viinien yhdistämisestä ja poimi alta blinille sopiva viini huomioiden myös oma makumieltymyksesi.

Katso myös blinitaikinan resepti sekä huippukokki Alex Nurmen reseptit blinitäytteille. 

Miten valitaan bliniviini?

Blinien tuhti maku kaipaa viiniltä hapokkuutta ja raikkautta, jotka leikkaavat blinien rasvaisuutta. Bliniviini kannattaakin olla useimmiten joko raikas ja hapokas kuohuviini, samppanja tai valkoviini.

Bliniaterialla on usein paljon erilaisia täytteitä ja näin erilaisia makuja. Kaikkein parhaan yhdistelmän saat, kun tarjoilet samppanjaa läpi aterian. 

Mikä viini blinille?

Valitse valikoimastamme blinien kanssa sopiva viini. Bliniviinit ovat perinteisesti valkoviinejä tai kuohuviinejä, mutta myös punaviini voi olla hyvä pari blineille. 

Kuohuviini tai samppanja ja blinit

Samppanja tai kuohuviini on perinteisin valinta blineille. Samppanjaa tai kuohuviiniä valitessa blineille, on valittava raikas ja hapokas viini.

Punaviini ja blinit

Jos haluat valita punaviinin blineille, valitse marjaisa ja raikas viini, josta löytyy hapokkuutta blinien rasvaisuudelle. Paras punaviini blineille on Pinot Noir -rypäleestä valmistettu punaviini, ja se sopii erityisesti sienitäytteisten blinien kanssa.

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!