Vinkkejä uuteen vuoteen

Mumm-samppanja on laadukas valinta uudenvuoden juhliin.

Uuttavuotta juhlitaan rakettien paukkeessa ja kuohuviinillä kilistellen. Kokosimme vinkkejä uudenvuoden suunnitteluun ruokaideoiden sekä viini- ja drinkkivinkkien muodossa. Alkoholittomia viinejä unohtamatta. Poimi omasi, nauti ja ota uusivuosi vastaan tyylillä. 

Kuplat luo juhlan tuntua

Kuohuviinejä tuotetaan useimmilla maailman viinintuotantoalueilla, sekä tummista että vaaleista, usein paikallisista rypälelajeista. Tunnetuimmat kuohuviinityypit ovat ranskalainen crémant, espanjalainen cava, italialaiset prosecco ja asti sekä saksalainen sekt. Erityisen hyvin alkumaljoiksi ja seurusteluun sopivat kevyet ja hedelmäiset kuohuviinit. Alkon makutyypeissä maljajuomaksi sopivia kuohuviinejä löytyy erityisesti Pehmeä ja kepeä -, Lempeä ja makeahko - sekä Pirteä ja hedelmäinen -kategorioista. Tarjoa kuohuviini aina hyvin viilennettynä, ja sekoita kuohuviinidrinkit varoen, etteivät kuplat karkaa.

Myös samppanja on kuohuviini, mutta samppanjaksi saa kutsua vain Champagnen alueella tehtyä kuohuviiniä, ja sen valmistuksessa pitää noudattaa tarkkoja sääntöjä ja vaiheita. Samppanjan valmistus onkin käsityötä. Tiukkojen valmistussäännösten vuoksi samppanja on kalliimpaa kuin kuohuviini. Pitkä kypsytysaika vaikuttaa samppanjan suutuntumaan ja makuun. Samppanjan kuplat ovat pienempiä ja kestävämpiä kuin kuohuviinin kuplat. Lisäksi samppanjassa on usein voin, leivän ja paahteisuuden aromeja, joita kuohuviinissä ei ole.

Uuden vuoden cocktailvinkit

Uuteen vuoteen sopii monenlaiset drinkit ja cocktailit. Kuohuviinistä valmistetut drinkit ovat luonnollinen valinta, mutta toisaalta, jos pakkanen paukkuu, niin myös lämmittävät juomat ovat enemmän kuin paikallaan. Myös eri likööreistä kuten Kahlúa -kahvilikööristä valmistat rennot ja tyylikkäät drinkit ja boolit ovat kuin tehty uuden vuoden juhlia varten. Ja jos joulusta on jäänyt yli Sandeman Old Invalid -portviiniä, myös se sopii cocktailien ainesosaksi.

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!