Resepti
Bloody Mary
Bloody Mary on saavuttanut valtavan suosion erityisesti brunssidrinkkinä. Tämä mausteinen tomaattimehupohjainen cocktail peittää alkoholin maun ja piristää väsynyttäkin sielua. Bloody Maryn tomaattinen, sitruunainen, mausteinen ja alkoholinen maku jakaa mielipiteitä – sitä joko rakastaa tai ei. Neutraaliksi tämä klassikko ei jätä ketään.
grocery 9 ainesosat
person Keskitaso
Ainesosat
- 5 cl vodkaa
- 10 cl tomaattimehua
- 1 cl tuorepuristettua sitruunamehua
- Worcestershire-kastiketta (n. ½ - ¾ tl )
- Tabasco-kastiketta (n. ¼ tl )
- Piparjuuritahnaa (n. ¼ tl)
- Sellerisuolaa tai -bitteriä
- Suolaa
- Pippuria
Menetelmä
Ainesosat
- 5 cl vodkaa
- 10 cl tomaattimehua
- 1 cl tuorepuristettua sitruunamehua
- Worcestershire-kastiketta (n. ½ - ¾ tl )
- Tabasco-kastiketta (n. ¼ tl )
- Piparjuuritahnaa (n. ¼ tl)
- Sellerisuolaa tai -bitteriä
- Suolaa
- Pippuria
Vaihe 1
Mittaa sekoituslasiin 10 cl tomaattimehua ja 1 cl tuorepuristettua sitruunamehua.
Vaihe 2
Lisää makusi mukaan mausteita: Worcestershire-kastiketta, Tabascoa, piparjuuritahnaa, sellerisuolaa, suolaa ja pippuria. Sekoita ja maista. Voit halutessasi pyöristää makua ripauksella sokeria.
Vaihe 3
Lisää vodka ja reilusti jäitä. Hämmennä juomaa 15–20 sekuntia, kunnes se on viileää.
Vaihe 4
Siivilöi juoma tarjoilulasiin ja koristele. Voit myös valmistaa juoman suoraan tarjoilulasiin, jos haluat päästä pienemmällä vaivalla!
Vaihe 1
Mittaa sekoituslasiin 10 cl tomaattimehua ja 1 cl tuorepuristettua sitruunamehua.
Vaihe 2
Lisää makusi mukaan mausteita: Worcestershire-kastiketta, Tabascoa, piparjuuritahnaa, sellerisuolaa, suolaa ja pippuria. Sekoita ja maista. Voit halutessasi pyöristää makua ripauksella sokeria.
Vaihe 3
Lisää vodka ja reilusti jäitä. Hämmennä juomaa 15–20 sekuntia, kunnes se on viileää.
Vaihe 4
Siivilöi juoma tarjoilulasiin ja koristele. Voit myös valmistaa juoman suoraan tarjoilulasiin, jos haluat päästä pienemmällä vaivalla!
Historia
Bloody Maryn syntyhistoria on hämärän peitossa, mutta todennäköisimmäksi keksijäksi nimetään Fernand “Pete” Petiot. Hän sekoitti alkuperäisen version vodkasta ja tomaattimehusta Pariisissa 1920-luvulla. Palattuaan Amerikan kieltolain jälkeen Manhattanille, hän työskenteli St. Regis -hotellissa ja lisäsi drinkkiin mausteita sekä sitruunamehua. Alun perin drinkki nimettiin Red Snapperiksi, koska “Bloody Mary” oli liian radikaali nimi, eritoten koska hotellin omistajan vaimon nimi sattui olemaan Mary.
Millainen alkoholi?
Perinteisesti Bloody Mary valmistetaan vodkasta. Hyvälaatuinen vodka on herkullisen juoman selkäranka, vaikka mausteinen tomaattimehu onkin maultaan drinkin pääosassa. Bloody Maryyn voi kokeilla myös esimerkiksi tequilaa, erityisesti jos drinkkiä tarjoilee meksikolaishenkisen brunssin kyljessä!
Millainen lasi?
On the rocks -lasi on paras valinta Bloody Marylle. Tämä lasi pitää juoman viileänä ja tarjoaa sopivan kokoisen annoksen tälle tuhdille cocktailille.
Vinkki!
Järjestä brunssille Bloody Mary -baari, jossa vieraat voivat itse valmistaa ja koristella juomansa. Tarvitset reilusti edellisenä päivänä maustettua tomaattimehua, vodkaa, baarimitan, jäitä, laseja, mausteita, ja koristeita.