Gulassi

Ohje 4-6:lle
800g naudanlihaa kuutioina
2-3 rkl vehnäjauhoja
3/4 dl kasvisöljyä
2 keskikokoista sipulia silputtuna
2 porkkanaa pieniksi paloiteltuna
3 valkosipulin kynttä pieniksi lapiteltuna
1,5 rkl paprikajauhetta
1,5 dl lihalientä
1,5 dl punaviiniä (Jacob´s Creek Reserve Shiraz)
300g tomaattimurskaa
5 suikaletta savupekonia paloiteltuna
suolaa
pippuria
silputtua persiljaa

Lämmitä uuni 160°C:een.

Kierittele lihakuutiot jauhoissa ja ruskista pannussa miedolla lämmöllä. Kuullota samassa pannussa sipuli ja lisää valkosipuli, porkkana ja pekoni. Sekoita lihat joukkoon ja lisää paprikajauhe, persilja ja tomaattimurska. Mausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla.

Kaada seos pataan ja peitä hyvin lihaliemellä ja punaviinillä. Anna padan hautua uunissa noin 1½ tuntia tai kunnes liha on mureaa.

Tarjoile vaalean leivän, perunamuusin ja mieleistesi höyrytettyjen vihannesten kera