Marokkolaiset lampaan kotletit mausteisen couscousin kera

4:lle

Varaa 3–4 kotlettia ruokailijaa kohden, lihojen koosta riippuen.

Marinadi

1/2 rkl marokkolaista Harissa, Ras el hanout tai bahart-mausteseosta
3 rkl oliiviöljyä
1 sitruunan mehu

Couscous-salaatti

1,5-2 dl couscousia
2 tl kurkumaa
1 pieni punasipuli
2 luumutomaattia(poista siemenet ja kuutioi)
1 pieni paprika(poista siemenet ja kuutioi)
1,5 dl tuoretta minttua pilkottuna
1,5 dl tuoretta korianteria pilkottuna
3/4 dl herukoita
3/4 dl paahdettuja pinjansiemeniä
1 dl oliiviöljyä
1 appelsiinin mehu ja kuori
1 rkl säilykesitruunaa(ei välttämätön)
hyppysellinen kuivattua chiliä(ei välttämätön)

Jugurttikastike salaatille

1,5 dl kreikkalaistyylistä salaatinkastiketta
2 rkl tahini-tahnaa
1 valkosipulin kynsi murskattuna
2 rkl sitruunamehua
1 rkl extra virgin oliiviöljyä

Marinointi


Sekoita kaikki marinadin ainekset kulhossa ja hiero se kotletteihin. (Voit myös tehdä oman mausteseoksen jos kotoa ei löydy valmista. Sekoita yhteen 1 tl korianterijauhetta, paprikaa ja inkivääriä sekä 1/2 tl kanelia, kuminaa kardemummaa ja mustapippuria.) Laita lihat jääkaappiin marinoitumaan vähintään kolmeksi tunniksi – mieluummin yön yli.

Lihojen valmistus


Varmista, että paistinpannu tai grilli on kuuma ja paista kotletteja 4–5 minuuttia kummaltakin puolelta.

Couscous-salaatti

Laita couscous ja kurkuma kulhoon ja kaada päälle 6 dl kiehuvaa vettä. Peitä kulho kelmulla ja anna sen hautua 10 minuuttia. Sekoita sen jälkeen loputkin ainekset joukkoon. Mausta suolalla ja pippurilla.

Salaatinkastike


Sekoita kaikki ainekset ja mausta makusi mukaan.