Paahdettua bruschettaa marinoitujen artisokansydänten kera

Ohje 6:lle
Vaaleaa leipää
3 Keitettyä latva-artisokan sydäntä puolitettuna
3/4 dl oliiviöljyä
1 valkosipulin kynsi murskattuna
1 rkl silputtua persiljaa
2 rkl sitruunamehua
merisuolaa myllystä
mustapippuria myllystä

Valmistele kolme tuoretta latva-artisokkaa leikkaamalla päällimmäinen kolmannes irti ja poistamalla uloimmat lehdet. Leikkaa artisokat puoliksi ja poista keskiosa (“partainen” keskus). Hiero sydämiin sitruunamehua ja keitä tai höyrytä niitä noin 15 minuuttia – kunnes sydämet ovat pehmenneet.
Vaihtoehtoisesti voit käyttää säilöttyjä latva-artisokan sydämiä. Niihin saat lisämakua, kun ensin kuivaat ne ja sen jälkeen paistat niitä pienessä määrässä öljyä, kunnes ne karamellisoituvat.
Kun artisokansydämet ovat kypsiä, sekoita ne ja kaikki marinointiainekset keskenään. Sitten voit valmistella bruschettat kostuttamalla vaaleaa leipää oliiviöljyllä ja valkosipulilla. Paahda leipiä uunissa tai grillissä, kunnes pinta on rapea. Täytä leivät marinoiduilla artisokanpaloilla ja koristele silputulla persiljalla. Voit tarjoilla ne joko lämpiminä tai kylminä.