Anna joululahjaksi hyvä viini, jolla on tarina

Joulun 2021 lahjapakkauksia.
01.12.2021

Kauniissa ja käytännöllisissä lahjapakkauksissa myytävät laatuviinit ovat tyylikkäitä lahjoja läheisille ja ystäville sekä ilahduttavia tuliaisia ja yrityslahjoja. Tilaisuuksia lahjapullon antamiseen on toki kautta vuoden, mutta etenkin joulukuu on todellinen lahjakausi. Silloin ovat ajankohtaisia jouluaatto, itsenäisyyspäivä, uusivuosi sekä pikkujoulut – ja pullollinen laatuviiniähän sopii hienosti annettavaksi näissä kaikissa. Viinilahjan hankkiminen on myös vaivatonta, kun laadukkaat viinit ovat valmiissa lahjapakkauksessa. Ja kun viinillä on vielä huikea historia ja mielenkiintoinen tarina takanaan, saa lahja uuden, entistäkin syvemmän merkityksen.

Castillo de Molina Gran Reserva Cabernet Sauvignon

Castillo de Molina Gran Reserva Cabernet Sauvignon on juuri saapunut Alkoihin upeassa lahjapakkauksessa. Rapelin viinialueelta tuleva hienostunut arvoviini kuuluu Chilen kansainvälisesti palkituimpiin Reserva-sarjan viineihin. Castillo de Molina -viinit ovat voittaneet palkintoja myös useissa Vuoden Viinit -kilpailuissa Suomessa, ja se onkin ainoa chileläinen viinibrändi, joka on voittanut Vuoden Viinit -kilpailun sekä puna- että valkoviinillä (Pinot Noir vuonna 2014 ja Sauvignon Blanc vuonna 2016) kilpailun yli 20-vuotisen historian aikana. Tänä vuonna Castillo de Molina osallistui Vuoden Viinit 2021 -kilpailussa lajikesarjaan Cabernet Sauvignon, alle 13 euroa ja se palkittiin hopeamitalilla. 

Hedelmäinen, raikas, keskitäyteläinen ja mustaherukkainen Castillo de Molina Gran Reserva Cabernet Sauvignon on rehevä punaviini, joka on Cabernet Sauvignon -rypäleiden ystävien mieleen; tuohan se klassikkorypäleen parhaat ominaisuudet hienosti esiin. Tämä monipuolinen viini sopii moniin eri tilanteisiin, niin kepeään seurusteluun kuin tummien liharuokien ruokajuomaksi.

Jacob’s Creek Double Barrel Shiraz

Herkullisen täyteläinen ja syvän mehevä, maukkaan mausteinen sekä tumman hilloinen australialainen Jacob's Creek Double Barrel Shiraz on valmistettu kaksoiskypsyttämällä viini ensin viinitynnyreissä ja sitten viskitynnyreissä. Laatuviini sai arvostusta osakseen Vuoden Viinit 2021 -kilpailussa ja voitti tuomarit puolelleen, saavuttaen pronssimitalin lajikesarjassa “Syrah, hinta 13 euroa tai yli”.

Ympäristöystävällisesti tuotettu viini on vastuullinen pakkausta myöten. Jacob’s Creek Double Barrel Shiraz on pakattu tänä vuonna suomalaisen designtoimiston suunnittelemaan lahjakassiin, joka on valmistettu Paptic®-materiaalista. Paptic Oy:n kehittämä materiaali on kuitupohjainen, uusiutuvasta raaka-aineesta valmistettu, kierrätettävä, ja suunniteltu korvaamaan muovia pakkauksissa. 

Perrier Jouët Grand Brut

Samppanjat ovat todellisia huippuviinejä ja tarjoavat upeita makunautintoja ja unohtumattomia hetkiä sellaisenaan. Perrier-Jouët -samppanjatalon juuret ulottuvat 1800-luvun alkuun ja se oli ensimmäinen samppanjatalo, joka valmisti kuivaa "Brut" samppanjaa vuonna 1846. Perrier-Jouët kuuluu yhä maailman parhaiden samppanjanvalmistajien terävimpään kärkeen. Viinitalo omistaa 65 hehtaaria omia viinitarhoja samppanjan parhailta tuotantoalueilta, joten voit olla varma, että talon jokainen vuosikerta on tyyliltään samanlainen ja laadultaan erinomainen. Niin myös nyt Alkoissa myytävä vuosikerta, joka on talolle uskollinen: tyylikäs ja raikas samppanja huokuu elenganssia, josta osoituksena myös Viinilehden arvosteluissa 5/5 tähteä. 

Perrier Jouët Grand Brut haluaa viestiä ekologisia arvojaan myös lahjapakkauksissaan. Tämä samppanja myydään Alkossa herkän kauniissa, valkoisessa lahjapakkauksessa, joka on valmistettu täysin kierrätettävästä 100 % luonnonmukaisista kuiduista ilman mineraaliöljyjä. Perrier Jouët Grand Brut on täydellisen elegantti lahja hänelle, joka on ansainnut samppanjoiden aatelia.  

G.H. Mumm Cordon Rouge Brut

Only the best on G.H. Mumm -samppanjatalon filosofiaa ja se maistuu ja tuntuu myös talon samppanjoissa. G.H. Mumm Cordon Rouge on talon tunnetuin samppanja ja palkittu myös maailman parhaana. Samppanja on helppo tunnistaa pullon etiketissä olevasta Ranskan kunnialegioonan punaisesta nauhasta, joka ilmestyi G.H. Mumm Cordon Rouge Brut -pulloon jo vuonna 1875. Nauha kuvaa samppanjatalon intohimoa panostaa samppanjan laatuun. Talo tunnetaankin yhtenä maailman parhaista samppanjataloista.

G.H. Mumm Cordon Rouge Brut on upean tasapainoinen ja herkullinen samppanja. Pitkä kypsyttämisaika sekä Champagnen alueen maaperä ja ilmasto yhdistyneenä rypälevalintaan ovat luoneet yhdessä valmistajan osaamisen kanssa tämän huippusamppanjan valloittavat ominaisuudet: kuivan raikkauden, hapokkaan hedelmäisyyden ja lämpimän paahteisuuden. Täydellinen lahja hänelle, joka ansaitsee parasta. 

Sandeman Old Invalid Port -portviini

Hyvällä portviinillä on nimi - ja se on Sandeman. Sandeman Old Invalid Port on peräisin tulisen rubiininpunaisista portviineistä, jotka jo George Sandeman itse alun perin pakkasi laivaan ja lähetti maailmalle vuonna 1790. Sama perhe, päämiehenään George Sandeman 7. polvessa, valmistaa Sandeman portviinejä yhä tänäkin päivänä perinteisellä portviinimenetelmällä ja kypsyttää ne vuosisatoja vanhoissa kellareissa V.N. Gaiassa Portugalissa. Jo silloin, kun brändi oli suhteellisen tuntematon käsite, halusi George Sandeman panostaa laatuun, ja oli ensimmäinen, joka antoi portviineilleen tunnistettavan etiketin ja nimen. Sandeman onkin yksi maailman vanhimpia tavaramerkkejä. 
Sandeman portiviinissa on silmiähivelevän kaunis, rubiininpunainen väri, runsaan hedelmäinen, makean marjainen ja mausteinen maku sekä miellyttävän lämmittävä luonne. Se sopii hyvin talven kylminä ilmoina siemailtavaksi sellaisenaan sekä jälkiruokien sekä joulusuklaiden seuraan. Mikäpä olisikaan makean ystävälle parempi joululahja, kuin rasiallinen suklaakonvehteja ja pullo Sandeman-portviiniä? 

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!