Kevään bongausta ja Lillet-drinkkejä

Nyt voinee jo sanoa, että täällä se on – kevät! Ihan ensimmäisenä sen pystyi aavistamaan kauppoihin ilmestyneistä tulppaanimeristä, seuraavaksi sen jo huomasi toinen toistaan valoisammista aamuista ja illoista, sekä tuulesta, joka ei kasvoilla tuntunutkaan enää yhtään niin kylmältä kuin eilen. Sitä huomaa iloitsevansa lumen alta yhä enemmän pilkistävistä asvaltista ja ruohonkorsista, sekä jalkojen alaisen äänimaiseman vaihtumisesta lumen natinasta hiekan rahinaan. Sitä tuntee kulkevansa tennarit muutaman sentin maanpinnan yläpuolella, ja harvoinpa sitä muulloin on niin innoissaan, jos onnistuu näkemään liikkuvan kärpäsen.

Usein tämän jälkeen kevään tulon alkaa huomaamaan myös kotona: kynttilät väistyvät kukkien ja taimenalkujen tieltä, viltit häviävät kaappeihin ja ikkunoita haluaisi pitää jatkuvasti auki. Raitakuosi ja kirkkaat värit alkavat tuntumaan ajankohtaisilta. Huomaamatta punainen väri tuo joulun sijaan mieleen kesän marjat. Syksystä asti vallinnut syvien ja paahteisten makujen halun korvaa viehtymys helpoista ja kevyistä ruuista; vihreistä, sitruksisista ja hedelmäisistä mauista. Yleisesti ottaen kevät saa aikaan sen, että tekee vain mieli jotain raikasta.

Lillet-drinkit ovat omiaan vastaamaan tähän kaipuuseen. Lillet tuo juomiin hedelmäistä makeutta, jota näissä kolmessa juomassa on taitettu verigreipillä ja herukkamehulla ja tonic-vedellä. Näiden kanssa pääsee nopeasti ja helposti raikkaaseen kevättunnelmaan käsiksi ja siksi ne sopivatkin hyvin esimerkiksi ensimmäisten kevätjuhlien tai -illanistujaisten alkujuomiksi hedelmäpalojen pariksi.

Lillet cocktailit

Lillet Spritzer

8 cl Lillet Blanc
1,5 dl tonic-vesi
kurkkusiivu, mansikoita, minttua

Laita viinilasiin jäitä, lisää Lillet ja tonic-vesi. Koristele kurkkusiivulla ja halutessasi mansikalla ja tuoreella mintulla. Juomaa voit varioida vaihtamalla pidentäjäksi kivennäisveden ja koristeeksi appelsiinisiivun. Lillet maistuu myös sellaisenaan jäillä.

Lillet Ruby

6 cl Lillet Blanc
3 cl Punaherukkamehua (tiivistettä)
8 cl Kuivaa kuohuviiniä (esim. Campo Viejo Brut Reserva)
Punaherukoita, minttua

Mittaa viinilasiin Lillet Blanc ja punaherukkamehu. Lisää runsaasti jäitä ja pidennä kuohuviinillä. Sekoita kevyesti ja koristele punaherukoilla ja tuoreella mintulla.

Lillet Marie

6 cl Lillet Blanc
4 cl Verigreippimehu
10 cl Ginger ale

Mittaa viinilasiin Lillet ja verigreippimehu. Lisää runsaasti jäitä ja pidennä ginger alella. Sekoita kevyesti ja koristele sitruunalla ja tuoreella mintulla.

Teksti: Paula Vanhanen

Paula on ruokamatkailua rakastava kotileipuri. Hän innostuu yhtälailla uusista ruokalöydöistä, kuin vanhoista perinteisistä ruoka-aarteista ja viehättyy Malbec-viinien kosiskelevista aromeista.

Tilaa uusimmat blogipostaukset sähköpostiisi