Grillivartaat ja laadukkaat viinit kruunaavat kesäpäivän

Grillit käyvät nyt kuumana oli sitten arki tai viikonloppu. Niin meilläkin. Grillailen kesäisin mielelläni, sillä grillaamisessa on vain jotain niin rentouttavaa normaaliin ruoanlaittoon verrattuna. Ja ne grillistä nousevat tuoksut ja grilliherkuista syntyvät makumuistot - kesäfiilistä parhaimmillaan!

Maukkaat grilliruoat kruunataan tietysti tunnelmaan sopivalla juomalla. Tämän reseptin mehukkaiden karitsavartaiden ja paahteisten grillattujen paprikoiden kanssa korkkasin pullon argentiinalaista Tamari Reserva Cabernet Sauvigon -punaviiniä. Marjaisa ja hiukan paahteinen punaviini on täydellinen pari kesäiselle grilliruoalle.

Jos taas grillissä tirisee karitsan sijaan härän marmorifilee taikka kokonainen härän sisäfilee, sopisi juomaksi täyteläinen ja ryhdikäs 1865 Single Vineyard Cabernet Sauvignon.

Raikkaat ja kevyet punaviinit maistuvat hyvin myös kalan kanssa. Keskitäyteläinen ja raikkaan marjaisa Castillo de Molina Reserva Pinot Noir on loistava pari savulohelle tai muulle savukalalle. Viini löytyy pullon lisäksi myös hanapakkauksesta.

Karitsavartaat

Tarvitset:
0,5 kg karitsan paahtopaistia
0,5 kg karitsan ulkofilettä
4 rkl Rub mausteseosta

Valmista näin:
Poista karitsan paahtopaistista ja ulkofileestä kalvoja, mikäli niissä on, ja kuutio reiluiksi paloiksi. Levitä lihoihin sen jälkeen reilusti rub-maustetta ja hiero mauste hyvin lihoihin kauttaaltaan.

Asettele lihat vartaisiin - tästä määrästä tuli seitsemän runsasta varrasta. Grillaa lihoja suoralla tulella puoleltaan n. 3 minuuttia. Nosta tämän jälkeen vetäymään.

Grillatut paprikat

Tarvitset:
0,4 kg padron-paprikoita
0,3 kg minipaprikoita eriväreissä
4-5 kesäsipulia ilman vartta
3 rkl kylmäpuristettua rypsiöljyä
1 rkl Herbamarea

Valmista näin:
Halkaise minipaprikat ja leikka ristiviilto kesäsipuleihin. Laita kaikki ainekset vuokaan, levitä päälle öljyä ja ripottele hiukan Herbamarea pintaan. Grillaa suoralla tulella noin kaksi minuuttia puoleltaan ja nosta sitten vadille. Kun lämpimät paprikat saavat vähän aikaa seistä, ne pehmenevät entisestään.

Fetasalaatti

Tarvitset:
1/2 kurkkua
5 retiisiä
1 rsa kirsikkatomaatteja
3 kesäsipulin varret
1 pkt fetaa
1 pnt basilikan lehtiä
3 rkl aurinkokuivattua viikunabalsamicoa
3 rkl kylmäpuristettua rypsiöljyä
mustapippuria suoraan myllystä

Valmista näin:
Poista kurkuista sisus ja leikkaa pieniksi viipaleiksi. Halkaise kirsikkatomaatit, viipaloi kesäsipulin varret ja kuutioi feta. Leikkaa lohkoiksi naatillinen retiisi ja nypi basilikasta lehdet.

Laita kaikki ainekset vadille, mausta viikunabalsamicolla, öjyllä ja vastarouhitulla mustapippurilla. Tarjoile salaattia osana värikästä kesäateriaa.

Katso video karitsavartaiden valmistuksesta tästä linkistä.

Katso video fetasalaatin valmistuksesta tästä linkistä.

Teksti ja Kuvat: Alexander Trivedi

Olen Aitoa arkiruokaa -blogin pitäjä Alexander Trivedi. Olen työskennellyt kokkina yli kymmenen vuotta, mutta ruoka on minulle paljon muutakin kuin työ. Vapaa-ajalla minut löytää yleensä keittiöstä, suunnittelemasta uusia reseptejä tai nautiskelemassa makuelämyksistä ravintoloissa. Minulla ei ole suosikki tai inhokki raaka-ainetta vaan ajatus siitä että mikä tahansa voi olla herkkua, oikein valmistettuna. Jos siltikään ei maistu, niin ruokailialla ei vaan ole tarpeeksi nälkä ;)

Blogini: www.aitoaarkiruokaa.fi
Instagram: @alexandertrivedi
Facebook: https://www.facebook.com/aitoaarkiruokaa/
Youtube: Alexander Trivedi

Tilaa uusimmat blogipostaukset sähköpostiisi