Käsintehty jäätelö avec Gato Negro Semi Sweet Red

Päivät pitenevät ja auringonsäteet lämmittävät poskipäitä. Hurjat paukkupakkasetkaan eivät tunnu missään, sillä maaliskuu kolkuttelee jo ovella - ilmassa on kevättä!

Hiihtolomaviikon päätteeksi kutsuin vanhempani sekä sisareni perheen luoksemme syömään. Juhlistimme samalla äskettäin päätökseen saatua keittiöremonttia. Vietettyäni muutaman viikon ilman keittiötä en malttanut odottaa pääsyä kauhan varteen.

Valmistin pääruoaksi jättikokoisen mausteisen lasagnen. Seurustelujuomaksi valitsin Gato Negro Semi Sweet Red -punaviinin. Kyseinen viini on varsin pehmeä ja hedelmäinen. Maultaan se on keskitäyteläinen, mukanaan aavistus kirsikkaa ja vaniljaa. Väriltään tämä herkku on syvän purppuranpunainen ja sen tuoksussa on marjaisuutta sekä mausteita.

Gato Negro Semi Sweet Red jälkiruokaviini


Gato Negro Semi Sweet Red jälkiruokaviini

Viini on tuotettu Suomen markkinoille suomalaisten kuluttajien toiveiden mukaan. Se on tämänhetkisen trendin mukaisesti vähätanniininen. Pieni makeus tekee mausta pehmoisen ja lempeän. Erinomainen kaveri maustetuille ruoille sekä jälkkäreille ja juustoille. Siskoni on makeampien juomien ystävä, ja tämä viinivalinta oli hänenkin mielestään napakymppi!

Tämän viinin valkoviinipari on Gato Negro Semi Sweet White, sekin suuressa suosiossa Suomessa. Viinien hinta-laatusuhde näissä molemmissa erinomainen, pullon nappaa mukaansa Alkosta reilulla kahdeksalla eurolla.

Keväästä ja makeahkosta punaviinistä intoutuneena loihdin illallisvieraille jälkiruoaksi trendikästä itsetehtyä jäätelöä, jossa maistuu täyteläinen suklaakastike ja rapea keksisuklaa. Makumaailmaa raikastaakseni tein toisen version vadelmista ja mustikoista.

Käsintehty jäätelö kerää takuuvarmasti kehuja illallispöydässä. Sen voi valmistaa hyvissä ajoin etukäteen ja laittaa pakkaseen tekeytymään. Jäätelö kannattaa ottaa hetkeksi sulamaan ennen tarjoilua, jotta siitä saa muotoiltua lusikalla kauniita palloja.

Mainitsemani Gato Negron Semi Sweet Red –punaviini on käypä valinta myös jälkkäriviiniksi: se on makumaailmaltaan hieman kevyempi vaihtoehto ja siinä on huomattavasti vähemmän sokeria perinteisiin jälkiruokaviineihin verrattuna. En ihmettele, että pehmeiden ja hedelmäisten punaviinien suosio on kasvanut niin voimakkaasti. Nämä viinityypit käyvät moneen: seurustelujuomaksi, mausteisen ruoan kaveriksi ja kevyempänä vaihtoehtona jälkkäreiden kera nautittavaksi. Tämäntyyppisiä moneen tilanteeseen soveltuvia viinejä on hyvä olla aina pari pulloa viinikaapissa.

Ja tästä vielä resepti jäätelöille, joiden massa valmistuu alle viidessä minuutissa kahta raaka-ainetta käyttäen – ilman jäätelökonetta! Massan voi tuunata haluamillaan mauilla. Tässä keksisuklaa- ja kuningatarversio, olkaa hyvät!

Gato Negro Semi Sweet Red jälkiruokaviini


Käsintehty jäätelö Gato Negro Semi Sweet Red -punaviinin kera


Käsintehty keksisuklaajäätelö (n. 1,5 l)

Tarvitset:
5 dl kuohukermaa
1 tlk (400 g) kondensoitua maitoa (makeutettu)
200 g keksisuklaata (esim. Marabou)
0,5 dl suklaakastiketta

Koristeluun:
rouhittua suklaata

Valmistusohje:
Vaahdota kuohukerma notkeaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon kondensoitu maito ja sekoita. Rouhi keksisuklaa veitsellä pieneksi ja lisää ne jäätelömassaan. Sekoita kertaalleen ja kaada pakastamisen kestävään astiaan. Anna tekeytyä pakkasessa yön yli.
Ota jäätelö sulamaan n. 10-15 minuuttia ennen tarjoilua ja koristele se suklaarouheella.

Käsintehty kuningatarjäätelö (n. 1,5 l)

Tarvitset:
5 dl kuohukermaa
1 tlk (400 g) kondensoitua maitoa (makeutettu)
300 g vadelmia
150 g mustikoita

Koristeluun:
vadelmia

Valmistusohje:
Vaahdota kuohukerma notkeaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon kondensoitu maito ja sekoita. Lisää vadelmat ja mustikat jäätelömassaan. Sekoita kertaalleen ja kaada pakastamisen kestävään astiaan. Anna tekeytyä pakkasessa yön yli.
Ota jäätelö sulamaan n. 10-15 minuuttia ennen tarjoilua ja koristele se marjoin.

Gato Negro Semi Sweet Red jälkiruokaviini

Herkullista kevään odotusta,
-Heidi

Ps. Huomasithan, että heti postauksen alapuolella sijaitsevasta pinkistä boksista voit tilata uusimmat blogikirjoitukset kätevästi suoraan sähköpostiisi.

Teksti ja kuvat: Heidi Kjellman

Olen kolmekymppinen helsinkiläinen foodie ja ruokabloggaaja. Inspiroidun sesonkien laadukkaista raaka-aineista ja kotikeittiössäni kokkaillaan useimmiten hyvää arkiruokaa varsin rennolla otteella. Vapaa-ajalla minut löytää todennäköisimmin kalasta Lapin erämaasta tai täplärapujahdista Kymijoelta.

Lue lisää Heidin Tiskivuoren Emäntä -blogista.

Tilaa uusimmat blogipostaukset sähköpostiisi