Kotimaista pikkupurtavaa ja kuoharivinkki itsenäisyyspäiväksi

Valkia - kotimainen kuohuviini itsenäisyyspäivään
Valkia on kotimainen kuohuviini, joka sopii erinomaisesti itsenäisyyspäivän maljaksi.
23.11.2019

Itsenäisyyspäivään kuuluvat suomalaiset ruuat ja juomat. Postauksessa esittelen kaksi näyttävää, mutta sitäkin helpommin valmistuvaa cocktailtyyppistä reseptiä, joiden pääroolissa ovat upeat kotimaiset raaka-aineet. Reseptit olen suunnitellut kotimaiselle Valkia-kuohuviinille.

Suolainen sormisyötävä on supersimppeli peuratartar rapealla ruissipsillä. Makea resepti puolestaan yhdistää hapokkaat kotimaiset karpalot karamelliseen kinuskiin. Nämä yksinkertaiset, mutta sitäkin kauniimmat ruokareseptit kannattaa napata talteen tulevaa itsenäisyyspäivää varten.

Sain inspiraation resepteihin kotimaisesta Valkia-kuohuviinistä, joka valmistetaan suomalaisista valkoherukoista. Valkoherukat ovat kansainvälisestä näkövinkkelistä tarkasteltuna ainutlaatuinen viininvalmistuksessa käytettävä raaka-aine. Viini saa juhlavat kuplansa toisen käymisen myötä.

Tämän puolikuivan herkun maussa on vadelmaa, mansikkaa ja mustikkaa. Kauniin purppuran värinen kuohuva toimii erinomaisesti aperitiivina, jälkiruokaviininä tai seurustelujuomana läpi illan. Tyylikäs kotimaista designia oleva pullo on kaunis illallispöydässä, ja se sopii myös erinomaisesti tuliaisviemiseksi itsenäisyyspäivän juhliin. Valkia on hinta-laatusuhteeltaan erinomainen viini.

Peuratartar -resepti

Peuratartar

(n. 20 cocktailpalaa)

Tarvitset:
200 g peuran (sisä)filettä
suolaa
mustapippurirouhetta
1 rkl kapriksia

n. 20 kpl ruislastua

Valmistusohje:
Kuutioi kalvoton ja siistitty peuran sisäfilee pieneksi hakkelukseksi. Lisää joukkoon suola, mustapippuri ja kaprikset. Tarkasta maku ja lisää tarvittaessa mausteita. Lusikoi tartar ruislastujen päälle. Asettele täytetyt lastut tarjoiluastialle.

Kinuskiset karpalokipot -resepti

Kinuskiset karpalokipot

(10-12 annosta)

Tarvitset:
2 dl kuohukermaa
250 g maitorahkaa
0,5 tl aitovaniljaa
4 rkl karamellisoitua kondensoitua maitoa (tai kinuskikastiketta)
2 dl karpaloita

12 kpl Digestive-keksiä

Koristeluun:
2 Digestive-keksiä
1 dl karpaloita

Valmistusohje:
Vaahdota kerma. Lisää kerman joukkoon maitorahka, aitovanilja sekä kinuski. Sekoita kertaalleen. Kääntele vielä karpalot varovasti vaahtoon.

Murenna Digestive-keksit tarjoilumaljojen pohjalle. Lusikoi päälle kinuski-karpalovaahtoa. Koristele annokset keksimuruin sekä muutamin karpaloin.

Maistuvaa itsenäisyyspäivää toivottaen,

-Heidi

Teksti ja kuvat: Heidi Kjellman

Olen kolmekymppinen helsinkiläinen foodie ja ruokabloggaaja. Inspiroidun sesonkien laadukkaista raaka-aineista ja kotikeittiössäni kokkaillaan useimmiten hyvää arkiruokaa varsin rennolla otteella. Vapaa-ajalla minut löytää todennäköisimmin kalasta Lapin erämaasta tai täplärapujahdista Kymijoelta.

Lue lisää Heidin Tiskivuoren Emäntä -blogista.

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!