Parhaat kesäjuhlat

Rakastan juhlia ja juhlien järjestämistä. Varsinkin kesäjuhlia, jolloin saa nauttia samalla myös luonnon kauneudesta. Parhaat kesäjuhlat syntyvät pienistä asioista, saaden niistä ikimuistoiset ja ilolla muisteltavat. Mistä sitten parhaat kesäjuhlat on tehty?

Parhaat kesäjuhlat on tehty kutkuttavan maistuvasta juomasta, herkullisista suupaloista ja tietenkin ennen kaikkea hyvästä seurasta! Kesäiset juhlat ilahduttavat ihanasti arjen keskellä, tuoden rakkaat ihmiset yhteen. Mikä olisikaan parempi syy juhlaan, kuin skoolata ystävien ympäröimänä tälle ainutlaatuiselle elämälle.

Auringon paistaessa lämpimästi, kannattaa juhlat kattaa puutarhaan tai terassille. Paras paikka juomille ja syötäville on esim. puiden varjossa, jolloin juomat ja tarjottavat pysyvät paremmin freeseinä. Puutarhaa voi koristella teeman mukaisesti esimerkiksi lampuilla, jotka tuovat illan hämärtyessä tunnelmavaloa. Itse koristelen valoisinakin kesäöinä puut valonauhoilla, koska ne antavat heleää tunnelmaa juhiin. Kesäjuhlissa juomat ja ruoka ovat yksi iso kohokohta. Jotta kaikki voi nauttia juhlista isäntää myöden, kannattaa valita helpot ja maistuvat tarjoilut.

Järjestin ystävillemme rennon letkeät kesäjuhlat, jonka teema ja ajatus lähti chileläisestä Gato Negro 9 Lives -viineistä. Gato Negro 9 Lives -viinien kiehtova mustan kissan tarina on mielestäni hieno ja muistuttaa, miten arvokas oma elämämme on. Gato Negron musta kissa sai ensimmäiseltä viinintekijältä onnen amuletin kaulaansa, jota koristi numero 9. Tuo amuletti kuvastaa kissan 9 elämää. Siitä asti luotettava ystävä, musta kissa ja sen varjo on kulkenut viinitilalla tuoden onnea.

Onnenamuletteja en itse omista, mutta kesäjuhlat ja Gato Negro 9 Lives -viinien hieno tarina on minun tapani tuoda ystävilleni onnea ja kulkea heidän rinnallaan. Siitä se ajatus sitten lähti.

Juhlajuomat kesäjuhliin

Kun pitää isot juhlat, kannattaa valita hanapakkauksessa olevia viinejä. Näin vieraat saavat itse ottaa omassa tahdissaan juomaa ja emännälle jää paremmin aikaa seurustella vieraiden kanssa. Gato Negro 9 Lives- viinien hanapakkaukset ovat juhlallisen ja näyttävän näköisiä, joten ne sopivat hienosti tarjoilupöytäänkin.

Tyylikkään juhlallinen, Gato Negro 9 Lives Reserve Cabernet Sauvignon on hilloisa ja mehevä keskitäyteläinen punaviini, jossa maistuu marja, vanilja ja hentoinen pippurisuus. Tämä viini sopii erinomaisesti erilaisten pikkusuolaisten kanssa. Suosittelen kokeilemaan viiniä esim. lempeän mausteisten empanada piirakoiden makupariksi.

Gato Negro 9 Lives Reserve Cabernet Sauvignon saa hanapakkauksessa ja pullosta.

Gato Negro 9 Lives Reserve Cabernet Sauvignon 300 cl hanapakkaus
Gato Negro 9 Lives Reserve Cabernet Sauvignon

Viettelevän vivahteikas ja tyylikäs, Gato Negro 9 Lives Reserve Sauvignon Blanc on kuivan hapokas ja sitruksinen valkoviini, jossa voi maistaa herukanlehden ja greipin maut. Suosittelen viiniä esim. grillatuille katkaravuille sekä vaalealle kalalle ja salaattien makupariksi.

Gato Negro 9 Lives Reserve Sauvignon Blanc saa hanapakkauksessa sekä pullosta.

Gato Negro 9 Lives Reserve Sauvignon Blanc 2017 hanapakkaus
Gato Negro 9 Lives Reserve Sauvignon Blanc

Pikkusuolaista juhlapöytään

Pienet suupalat ja suolaiset sormiruoat on oivallista juhlaruokaa, jota on helppo syödä jutustelun lomassa. Ruoka ja viini täydentävät toisiaan, joten itse tarjosin kesäjuhlissa vierailleni Chile-teemaa mukaillen sopivan mausteisia empanada lihapasteijoita, grillattuja katkarapuja, värikästä salaattia sekä chilikastiketta.

Juhlat on nyt juhlittu, mutta seuraavat kesäkekkerit jo mielessä.

Oikein ihanaa juhlan täyteistä kesää, skool elämälle!

-Peggy-

EMPANADA, LIHAPASTEIJA RESEPTI

Reseptistä tulee noin 20 kpl keskikokoista lihapasteijaa

Taikina
7 dl vehnäjauhoja
150 g jääkaapin kylmää voita
1 tl suolaa
1 1/2 dl kylmää vettä
1 kpl kananmuna piirakan voiteluun

Täyte
200 g naudan jauhelihaa
120 g chorizoa
2 kpl tomaattia
1 kpl sipuli
1 kpl valkosipulinkynsi
1 kpl mieto chili
1 tl suolaa/oman maun mukaan
1 tl savupaprikaa

1. Mittaa jauho sekä suola kulhoon, sekoita.
2. Nypi voi ja jauho käsin tasaiseksi muruseokseksi.
3. Lisää kylmä vesi joukkoon ja sekoita, kunnes taikina irtoaa käsistä.
4. Peitä taikina esim. kelmulla ja nosta jääkaappiin 15 minuutiksi.
5. Valmista sillä aikaa lihapasteijan täyte pannulla.
6. Kuori ja hienonna sipulit. Kuutioi tomaatit. Leikkaa chorizo pienisi paloiksi.
7. Halkaise chili. Poista siemenet ja hienonna.
8. Ruskista jauheliha. Lisää chorizo ja sipulit joukkoon. Anna kuullottua hetki.
9. Lisää tomaatit ja mausteet. Sekoita hetki ja anna jäähtyä.
10. Kauli taikinasta ohut levy. Painele pyöreällä muotilla taikinapaloja.
11. Kostuta taikinoiden reunoja kylmällä vedellä.
12. Annostele täyte keskelle ja rypytä reunat tiiviisti kiinni puolikuun muotoon
13. Nosta uunipellille ja voitele kananmunalla.
14. Paista uunin keskitasolla 200 asteeseen n. 20 minuutiksi. Kunnes väri on kaunis.

GRILLATUT JÄTTIKATKARAVUT

Reseptistä tulee noin 8 varrasta

500 g jättikatkarapuja (kuorellinen)
16 kpl Pimiento de Padron paprikoita
1/2 dl oliiviöljyä
1 rkl punaviinietikkaa
1/2 limetin mehua
2 kpl valkosipulin kynttä hienonnettuna
1/2 tl chilijauhetta
1/2 savupaprikaa
1 tl sokeria
1 tl suolaa
1 rkl hienonnettua persiljaa

1. Valmista marinadi, sekoittamalla kaikki raaka-aineet keskenään.
2. Leikkaa katkaravun kuori selkäpuolelta auki. Poista suoli ja huuhtele.
3. Sekoita katkaravut marinadin joukkoon. Marinoi noin tunti.
4. Asettele ravut ja paprikat grillitikkuihin. Grillaan molemmin puolin muutama minuutti.

Teksti ja kuvat: Peggy Thomas

Hyvä ruoka sekä juoma tuo arjen keskelle paljon iloa. Viikolla keittiössäni valmistuu helppoja mutkattomia ruokia sesongin raaka-aineista inspiroituen. Viikonloppuisin taas heittäydyn usein juhlatuulelle, koska rakastan juhlia ja niiden järjestämistä. Ruokapöydässäni on aina tilaa vielä yhdelle....

Lue lisää Peggyn pieni punainen keittiö -blogista.

Tilaa uusimmat blogipostaukset sähköpostiisi