Treenaajan reseptivinkki illanistujaisiin - toimii isommallekin seurueelle

Noin vuosi sitten otin itseäni niskasta kiinni ja aloin kiinnittää kunnolla huomiota liikkumiseen ja syömiseen. Treenaamisesta tuli nopeasti luonnollinen osa arkea ja sen jälkeen olikin helppoa alkaa personal trainerin kanssa viilaamaan myös ruokavaliota kuntoilua tukevaan suuntaan. Kaikki, jotka vähänkin treenaavat, tietävät kanan roolin näissä ruokavalioissa. Jos ei ole kokkikoulutusta hihassa voi mielikuvitus raaka-aineen ympärillä loppua nopeasti.

Tällä kertaa halusimme keittiömestariveljeni Pasin kanssa rakentaa annoksen, joka istuu paitsi liikkujan ruokavalioon myös seurueen muille osapuolille mausta tinkimättä. Annoskokoa on todella helppo suhteuttaa ruokailijoiden määrään ja se toimii täydellisesti esimerkiksi kaveriporukan illanistujaisiin!

Castillo de Molina Reserva Pinot Noir on todella monipuolinen viini ja sille sopii tämä monitahoinen ruoka, jossa on reilusti yrttisyyttä ja paahteisuutta. Viinin marjaisuus ja kypsyys tasapainottaa annoksen suolaisia elementtejä ja viinin täyteläisyys pärjää hyvin annoksen vahvoille mauille. Viini löytyy Alkosta sekä 75 cl pullossa että 3 litran hanapakkauksessa.

Treenaajan ruokavalio | Sami Kuronen

BROILERIA ”SALTIMBOCCA”, ROMESCOA JA KASVISPASTAA

Viinisuositus: Castillo de Molina Reserva Pinot Noir

Neljälle

800 g marinoimatonta broilerin sisäfileetä
Suolaa, mustapippuria
Tuoretta salviaa
2 pkt ilmakuivattua kinkkua
2 kesäkurpitsaa
2 isoa porkkanaa
2 rkl oliiviöljyä
1 rkl valkoista balsamiviinietikkaa
Suolaa, mustapippuria

ROMESCO

2 punaista paprikaa
1 punasipuli
3 valkosipulin kynttä
½ dl extra virgin oliiviöljyä
½ dl saksanpähkinää
2 siivua täysjyväpaahtoleipää
1 tomaatti
½ pnt persiljaa
suolaa
mustapippuria
paprikajauhetta
(1 rkl sherryä)
½ dl punaviinietikkaa

Tee ensin romesco-kastike. Lämmitä uuni 240 asteeseen ja laita grillivastus päälle. Puolita paprikat, laita ne uunipellille leikattu puoli alaspäin. Paahda paprikoita, kunnes niiden kuori on aivan musta. Poista kuori. Pilko paprikat, punasipulit ja valkosipulit ja hauduta niitä oliiviöljyssä hetki.

Lisää leipäsiivut ja anna niiden imeä nestettä itseensä. Lisää joukkoon tomaatti, pähkinät ja hakattu persilja. Anna hautua hetki, lisää nesteet ja mausteet. Soseuta sauvasekoittimella. Anna maun tasoittua hetki ennen tarjoilua. Romesco toimii ikään kuin ”pastakastikkeena”.

Suolaa ja pippuroi broilerin sisäfileet. Laita fileen päälle yksi salvianlehti ja kääri ilmakuivattu kinkku fileen ympärille niin että salvianlehti jää fileen ja kinkun väliin. Ota broilereihin väri kuumalla pannulla ja kypsennä 150-asteisessa uunissa n. 10 min tai kunnes kanat ovat kypsiä.

Suikaloi porkkanat ohuiksi suikaleiksi joko mandoliinilla tai suikalointiraudalla. Kypsennä porkkanoita minuutin ajan kiehuvassa vedessä. Suikaloi myös kesäkurpitsat (mutta jätä kesäkurpitsan ihan sisin valkoinen osa käyttämättä). Kesäkurpitsaa ei tarvitse kypsentää. Yhdistä suikaleet kulhoon ja mausta.

Sami Kuronen | Juomavinkki blogi

Sami Kuronen

Sami Kuronen on pitkänlinjan radio- ja TV-persoona joka hurahti ruoanlaittoon pikkuveljensä Pasin innoittamana reilu kymmenen vuotta sitten. Vapaa-ajallaan tämä 9- vuotiaan tyttären isä tykkää pitää itsestään huolta joko lenkkipolulla, kuntosalilla tai golf-viheriöllä. Hengen ravintoa tarjoilee musiikki monessa eri muodossaan. Ruoanlaittajana Sami rakastaa selkeitä makuja kauniisti esille pantuna.

Seuraa Samia Instagramissa @samikuronen

Pasi Kuronen | Juomavinkki blogi

Pasi Kuronen

Pasi Kuronen on työskennellyt 23 vuotta eri keittiöissä, joista 16 vuotta keittiömestarina. Hän erikoistui alallaan lähiruokaan ja loikin aikanaan Turkuun kaupungin ensimmäisen lähiruokaravintolan.

Lähiruokapiireissä arvostettu Pasi jätti ammattikeittiöt taakseen syksyllä 2017 ja toimii nyt Mimis Kotipellon puutarhan palveluksessa myynnin, markkinoinnin ja tuotekehityksen ammattilaisena.

Seuraa Pasia Instagramissa @kurosenpasi

Tilaa uusimmat blogipostaukset sähköpostiisi