Häiden juomatarjoilut

Ihanimmat samppanjat ja roseeviini häihin
30.05.2023

Häät ovat yksi elämän tärkeimmistä juhlista, joten ruoka- ja juomatarjoilut suunnitellaan huolella. Vieraiden määrästä riippuen täytettäviä laseja voi olla paljon ja se asettaa vaatimuksia juomabudjetille. Budjetin lisäksi häissä tarjottava ruoka antaa raamit juomavalinnoille, joten ruoka- ja juomatarjoilut kannattaa miettiä kokonaisuutena onnittelumaljoista ruokaviineihin. Hääjuomien tarjoilussa voi myös hyvillä mielin päätyä tarjoamaan kuohuvaa niin onnittelumaljoissa kuin läpi aterian.

Koska kyseessä on rakkauden juhla, on monissa häissä teema hempeä. Monelle nousee jo värinsäkin puolesta suosikiksi oseeviinit ja roseekuohuviinit. Monipuolinen roseeviini sopii hyvin myös kesäisten herkkujen seuraan. Roseeviineistä saa myös kauniin värisiä ja näyttäviä booleja, kun koristelet ne syötävillä kukilla tai vaikkapa jäisillä marjoilla.

Olipa häidesi budjetti pieni, keskisuuri tai suuri, näistä vinkeistä löydät mainiot vaihtoehdot yhden elämäsi suurimman päivän juomatarjoiluihin. 

Roseeta onnittelumaljaan ja ruokapöytään

Pinkeistä roseeviineistä löytyy hyvin monipuolisia viinejä. Niiden tyyli vaihtelee kevyestä hyvin runsaisiin, jopa punaviinimäisiin viineihin. Makeusasteita löytyy erittäin kuivasta makeisiin. Roseekuohuviinien lisäksi pientä pirskahtelua voi löytyä myös tavallisesta roseeviinistä. Makunsa puolesta meillä Suomessa suosioon ovat nousseet kuivat, raikkaat ja aika kevyet roseet. 

Monipuolisuutensa ansiosta roseeviineistä löytyy vaihtoehtoja hyvin monipuolisiin kattauksiin sekä onnittelumaljoihin. Hieman makeamman roseeviinin voi hyvillä mielin tarjota myös mausteisempien ruokien seurassa tai jopa jälkiruokaviininä. 

Gato Negro Rosé 

Suomen suosituimman viinibrändin Gato Negron Gato Negro Rosé kolmen litran hanapakkaus on hinta-laatusuhteltaan edullinen ostos. Hyvin tehty ja sopusuhtainen roseeviini on maultaan kuiva, hapokas, herukkainen, kirsikkainen ja sitruksinen. Viini on erinomainen valinta noutopöydän viiniksi ja sen seurassa maistuvat erityisen hyvin erilaiset pienet suolaiset syötävät, monipuoliset kasvisruoat sekä aasialaishenkiset tarjottavat. Hempeän pinkki pakkaus sopii vallan mainiosti myös häiden ruokapöydän kattaustunnelmaan. Viini on helposti tilattavissa omaan tai häiden lähimpään Alkoon Alkon verkkokaupasta. 

Laadukas viini häihin, joissa juomabudjetti on keskisuuri tai sitä pienempi. 

Edullinen ja sopusuhtainen laaturosee

Jacob's Creek Le Petit Rosé

Vuoden viinit -kilpailuissa pariinkin eri otteeseen palkittu australialainen Jacob's Creek Le Petit Rosé on erittäin laadukas Provence-tyylinen roseeviini. Maultaan viini on kuiva ja hapokas, ja siitä löytyy vadelmaa, punaherukkaa, sitrusta ja kevyttä mausteisuutta. Viini on mainio valinta silloin, kun häiden menulta löytyy kasviksia, äyriäisiä tai esimerkiksi kanaa. Erinomainen myös monipuolisen noutopöydän viiniksi. 

Häihin, jossa juomabudjetti on keskisuuri tai sitä pienempi. 

Mateus Sparkling Demi-Sec Rosé

Mateus Sparkling Demi-Sec Rosé on roseeviinien klassikon Mateus Rosén kupliva sisko. Kuohuviini on puolimakea ja keskihapokas ja sen maku on aprikoosinen, vadelmainen ja kevyen mansikkainen. Kuin vartavasten tehty kesähäiden onnittelumaljoihin. Tyylikäs portugalilainen roseekuohuviini on tyyliltään hienostunut ja raikas kuohuviini, joka hyvin viilennettynä on mainio valinta pikkusuolaisille tai tulisemman häämenun viiniksi. 

Laadukas kuohuviini häihin, joissa juomabudjetti on keskisuuri tai sitä pienempi.  

Onnittelumaljaksi ja läpi aterian

Perrier-Jouët Grand Brut

Viinilehden Vuoden Samppanja 2023 -kilpailussa hopeaa voittanut Perrier-Jouët Grand Brut on tyylikäs huippusamppanja - elegantti ja raikas.

Se toimii niin onnittelumaljana kuin myös ruokaviininä läpi aterian. Erityisen hyvin Perrier-Joêt Grand Brut sopii kevyille kalaruoille sekä äyriäisten seuraan, mutta sopii myös hienosti vaalean lihan viiniksi. Jos häitä vietetään tuoreen parsan sesonkina, sopii tämä samppanja myös parsa-aterioiden seuraan. Huippusamppanjan kuplat säilyivät pitkään pullon avaamisen jälkeen, joten isoissakin häissä se kestää hieman odottelua. Samppanjan maku on erittäin kuiva, hapokas, sitruksinen, viheromenainen, valkoherukkainen, kevyen yrttinen ja hennon paahteinen.

Hääparille läpi aterian ja hieman suuremman juomabudjetin häihin myös häävieraille onnittelumaljoihin sekä juomaksi läpi aterian. 

G.H. Mumm Cordon Rouge Brut

G.H. Mumm -samppanjatalo on yksi maailman tunnetuimmista samppanjataloista ja G.H. Mumm Cordon Rouge Brut sen tunnetuin samppanja. Se on voittanut lukuisia kilpailuja ja tullut myös palkituksi maailman parhaimpana samppanjana. Kirkkaan kullankeltainen samppanja on maultaan erittäin kuiva, hapokas, sitruksinen ja tasapainoinen. 

Se on hieno valinta onnittelumaljaan sekä viiniksi läpi aterian. Erityisen hyvin se sopii yhteen kala- ja äyriäisruokien kanssa. Hapokkuutensa ansiosta Mumm on mainio valinta myös silloin, kun ruoan kanssa on tarjolla kermaista kastiketta. Yksinkertaisin tyylikäs pullo on myös kaunis hääkattauspöydissä.

Onnittelumaljaksi sekä juomaksi läpi aterian hieman suuremman juomabudjetin häihin. Tätä samppaanjaa löytyy Alkosta myös näyttävässä 150cl:n magnum-pullossa. 

Campo Viejo Cava Brut Reserva

Campo Viejo Cava Brut Reserva on perinteisellä menetelmällä valmistettu cava - laadukas kuohuviini. Se on erinomainen aperitiivi ja maljajuoma, mutta sopii hyvin myös hääaterialle, jossa tarjotaan monipuolisesti erilaisia pikkusyötäviä, kalaa ja äyriäisiä. Maku on erittäin kuiva ja hapokas, sitruksinen, päärynäinen ja kevyen paahteinen. Tässä cavassa on myös hienostuneet ja pitkään säilyvät kuplat, sillä perinteistä pullokäymismenetelmää käytetään myös samppanjan valmistuksessa.

Onnittelumaljaksi tai ruokajuomaksi läpi aterian häihin, joissa juomabudjetti on keskisuuri tai pieni. 

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!