Hyvä lammasviini - valitse viini lampaalle oikein

Campo Viejon punaviinit sopivat pääsiäislampaalle.
26.02.2024

Lampaan- ja karitsanliha ovat pääsiäisen kestosuosikkeja. Ne ansaitsevat hyvän viinin ja pääsiäisen lammasviini onkin syytä valita huolella. Hyvänä perussääntönä pääsiäisaterian ruokia ja viinejä suunniteltaessa voi pitää: mitä juhlavampi ateria, sitä arvokkaampi viinikin kannattaa valita. Lammasviiniä ostaessa kannattaa pohtia ennakkoon ruoan valmistustapa ja resepti, jotka vaikuttavat lammasviinin valintaan.

Yleisesti voidaan todeta, että lammasviini kannattaa valita keskitäyteläisten ja täyteläisten punaviinien joukosta. Erinomaisia lammasviinejä löytyy Espanjasta Riojan alueelta. Pääsiäisen keltaiseen väriin kietoutunut Campo Viejo Crianza edustaa tämän päivän espanjalaista viiniosaamista. Riojan sydämessä Logroñossa, aivan Espanjan pohjoisosassa, sijaitseva paikalliseen luontoon sulautuva huippumoderni Campo Viejon kellari kätkee uumeniinsa yli 70 000 tammitynnyriä, joissa Ebron laaksossa syntyneet viinit kypsyvät ihastuttamaan viininystäviä ympäri maailmaa.

Campo Viejosta on viime vuosikymmeninä kasvanut Riojan tunnetuin ja eniten myyty viinibrändi kotimaassaan ja Espanjan rajojen ulkopuolella. Iberian niemimaan tunnetuimmalta viinintuotantoalueelta saapuva lempeän paahteinen ja samettisen pehmeä punaviini on hurmannut myös monen suomalaisen sydämen.

Campo Viejolta kolme erilaista lammasviiniä

Campo Viejolta löytyy Alkon valikoimasta kolme eri hintaista punaviiniä, joista kaikista löytyy sopivasti mausteisia aromeja täydentämään eri lammasaterioiden makumaailmaa.

Lampaanviululle suosittelemme Campo Viejo Reservaa, joka toimii upeasti myös grillatun lampaan seurassa. Hieman miedomman karitsanlihan kanssa kannattaa kokeilla myös Campo Viejo Crianzaa tai tyylikkäässä pääsiäisen värejä toistavassa hanapakkauksessa myytävää Winemakers' Blend. Myös omia makumieltymyksiä kannattaa kuunnella, ja valita sellainen viini, joka maistuu juuri itselle. Campo Viejon kolmesta erilaisesta ja eri hintaisesta punaviinistä löytyy varmasti jokaiselle oma suosikki.

Campo Viejo Crianza - kevyt lammasviini

Campo Viejo Crianza on kolmesta Campo Viejon punaviinistä kaikkein kevyin punaviini. Tämän vuoksi se kannattaa valita silloin, kun valmistat miedonmakuisen karitsa-aterian.

Campo Viejo Reserva - keskitäyteläinen, kehittyneen makuinen lammasviini

Campo Viejo Reserva on pehmeä punaviini, jonka mausta löytyy kuivattujen hedelmien aromeja sekä paahteisuutta. Lammasruokien lisäksi viini sopii vaikka mausteisemmalle chorizolle.

Campo Viejo Winemakers' Blend - tehty jaettavaksi hyvässä seurassa

Campo Viejo Winemakers' Blend on niin ikään keskitäyteläinen punaviini, jonka pehmeästä mausta löytyy punaisia marjoja ja hentoa paahteisuutta. Mehevä ja hilloinen punaviini on väriltään purppuranpunainen ja sopii hienosti niin lammaspatoihin kuin grillatun lampaan seuraan. Tästä punaviinistä löytyy tyylikästä kompleksisuutta ja mausteisuutta. Tyyliltään viini on elegantti, nuorekas, helposti lähestyttävä ja sopii upeasti myös seurusteluviiniksi.

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!