Ideat pikkujouluun: Hauskat pikkusyötävät kauden uutuusglögien kanssa

Manteliglögi ja Rocky-porkkanakakkuglögi ruokapöydällä
03.10.2023

Joulun odotus käynnistyy juuri silloin, kun itsestä tuntuu sopivalta. Siinä missä joku odottaa kauden uutuusglögejä juusto-piparkakkutarjotin käsissään jo syyskuun lopussa, toinen haluaa säästää glögin korkkaamisen vasta ensimmäisen adventin perinteiseen pikkujoulupäivään.

Vuoden valikoimissa on sekä perinteiden ystäville klassisia, mausteisia punaviiniglögejä että jännittävämpiä uutuuksia. Mitä jos kokeilisit raikasta roseeglögiä vaikka alkumaljana, tai porkkanakakun makuista gögimukillista jälkiruokana?

Alkoi joulunaikasi miten ja milloin tahansa, nappaa tästä talteen tämän vuoden uutuusglögien muistilista sekä ideat glögi-illan pikkusyötäviksi!

Toiveklassikko palasi glögihyllyyn

2000-luvun alkupuolella valikoimassa ollut Manteliglögi on yli kymmenen vuoden tauon jälkeen kaivettu kuluttajien toiveiden mukaan arkistosta esiin. Manteliglögi saa luonteenomaisen makunsa karvasmantelista ja aidosta brandystä, joka viimeistellään kanelilla, neilikalla ja muilla tunnistettavilla joulumausteilla.

Tarjoile Manteliglögi erilaisten pähkinöiden ja pehmeän makuisten juustojen kanssa, tai jälkiruoalla esimerkiksi ihanan tahmean päärynä-suklaakakun kanssa.

Perinteisen tyylikkäät glögit klassisiin illanistujaisiin

Kuivemman ja punaviinisemmän glögin ystävä lämmittää pikkujouluihin Jouluaamu Luomu Punaviiniglögin, jossa on vähemmän sokeria kuin punaviiniglögeissä yleensä. Tarjoile perinteisellä tavalla maustettu glögi lämmitettynä mantelien ja rusinoiden kanssa, juustolautasen kyytipoikana.

Toinen perinteinen, laadukas luomuglögi Pukki Glögi on maustettu niin ikään perinteisillä glögimausteilla: glögin hillitty makeus nostaa upeasti esiin neilikan, kanelin, pomeranssin, inkiväärin ja kardemumman.

Jo 23-vuotias Juhla Glögi on tyyliltään aivan omaa luokkaansa. Sen vahvan ja lämpimän maun salaisuus piilee tilkassa aitoa brandya, jolla glögi on maustettu. Makua pehmentävät kevyt aprikoosisuus ja sitruksisuus sekä perinteiset joulumausteet kaneli ja neilikkaa.

Karkkimakuja kokeilunhaluisille

Suomalainen Rocky on venyttänyt glögin makupalettia ja määritelmää jo usean vuoden ajan lanseeraamalla joka joulu uuden, mieikuvituksekkaan kausimaun. Tänä vuonna Rockyn punaviinipohjainen glögi on maustettu porkkanakakuista tutuilla mausteilla, ja löytyypä mausta vielä kakun viimeistelevää vaniljakreemiä. Tämän herkun voi tarjota vaikka yksinään jälkiruoaksi!

Hempeän värimaailman ja hempeän makeiden makujen ystävälle Festive Glögi tarjoaa vaniljaisen mansikkainen joulu-unelman, joka on saanut inspiraationsa hattarasta. Valkoviinipohjaisesta glögistä löytyy hattaraisuuden lisäksi kuitenkin glögille tyypillisiä mausteita, kuten inkivääriä, kanelia, neilikkaa ja kardemummaa. Tämän glögin voi nauttia myös kylmänä jäiden kanssa alkumaljaksi.

Mitä makeampi glögi, sitä makeamman ruoan se kantaa. Herkuttelija tarjoileekin karkkimaut rohkeasti jälkiruoan kanssa.

Vaaleita glögejä moderniin kattaukseen

Valkoviiniglögit ovat jo useamman vuoden ajan vallanneet tilaa pikkujoulupöydissä. Nordforssin tuttu, Turussa tehty Luomu Valkoviiniglögi on tänä vuonna pakattu kevyempään kierrätysmuovipulloon. Kevyempi pakkaus säästää glögin kuljetukseen kuluvaa energiaa ja päästöjä.

Talvikki Rosé Glögi puolestaan on uutuus, joka tuo kesäjuomaksi mielletyn roseeviinin glögin muodossa pikkujoulupöytään. Raikas luomu roseeviini on maustettu perinteiseen tapaan inkiväärillä, kanelilla, neilikalla ja kardemummalla.

Vaaleat glögit sopivat jouluisten näppipalojen kanssa alkupalaksi tai seurusteluun. Kokeile esimerkiksi piparkakkumuoteilla jouluisiksi leikattuja saaristolaisleipäpaloja kylmäsavulohella.

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!