Laatujuomia ruokakaupasta

Matala-alkoholiset tuotteet kaupan hyllystä
04.09.2021

Maittavaa juotavaa löytää tänä päivänä myös päivittäistavarakaupoista. Joukkoon mahtuu niin matala-alkoholisia juomia kuin täysin alkoholittomia vaihtoehtoja. Juomavalikoimaa on kattavasti siidereistä valmiisiin juomasekoituksiin sekä viineihin ja kuohuviin asti.

Laadukkaiden juomien ystävät löytävät nykyään etsimänsä ilahduttavasti myös päivittäistavarakaupoista. Juomien hankkiminen käy kätevästi samalla, kun koriin kerätään ainekset illalliselle tai tehdään muuten vain ruokaostoksia. Valikoimaa on mukavasti, oli mielihaluna sitten siiderin auki sihauttaminen, viinin siemaileminen tai vaikkapa kuohuviinillä kilistely.

Ehdottomasti tutustumisen arvoinen alkoholiton kuohuviini on puolikuiva, hedelmäinen, tasapainoinen ja monipuolinen Gran Campo Viejo Sparkling 0 %. Se sopii erinomaisesti niin aperitiiviksi tai juhlajuomaksi kuin äyriäisten, kalaruokien ja savustettujen herkkujen kanssa nautittavaksi.

Kannattaa noukkia ostoskoriin myös Jacob's Creek UnVined Riesling, eloisa ja raikas alkoholiton valkoviini, joka höystää maittavasti kevyitä kalaruokia, aasialaisen keittiön antimia ja runsaita salaatteja. Se sopii hyvin myös sellaisenaan nautittavaksi.

Gato Negroa ruokakaupasta

Alkoholipitoisuus päivittäistavarakaupoissa myytäville juomille on korkeintaan 5,5 %, joten valikoimat koostuvat miedoista tai alkoholittomista juotavista. Näitä juomia suosiville päivittäistavarakauppa onkin mainio vaihtoehto ostospaikaksi.

Chileläiset Gato Negro -viinit ovat aina onnistuneita juomavalintoja. Päivittäistavarakaupoissa on tarjolla Gato Negrolta 5,5 %:n vahvuisena niin valkoviiniä kuin punaviiniä ja kummatkin aivan yhtä laadukkaina ja luonteikkaina kuin alkoholipitoisuutensa puolesta vahvemmat sisaruksensa. Nämä laatuviinit sopivat kaikkiin tilanteisiin.

Kotimaista siidereiden ystäville

Siiderit maistuvat useimmille, ja ihmekös tuo. Onhan raikas ja kirpeä juotava tervetullut tulokas pöytäseurueeseen. Suomalainen Nordfors & Friends on tullut tunnetuksi tasokkaiden juotavien valmistajana ja näistä siidereistä löytyy todellisia moderneja klassikoita niin ruokajuomiksi kuin seurusteluun. Siidereissä on omintakeista ja viehättävää luonnetta ja makua, josta ei voi olla pitämättä. Kypsytysvaiheessa siideriin lisätään tammilastuja, joiden aromit viimeistelevät raikkaan maun tyylikkääksi, pehmeäksi ja pyöreäksi. Turun Artukaisten hiilineutraalilla tehtaalla valmistetut Nordfors & Friends -siiderit sopivat myös vegaaneille. 

Valmiit juomasekoitukset Malibulta

Aina ei ole aikaa valmistaa cocktaileja alusta loppuun eikä siihen ole tarvettakaan. Päivittäistavarakaupoista löydät hyviä vaihtoehtoja muun muassa Malibun Piña Colada sekä Fizzy Pink Lemonaden. Piña Colada on tunnetuimpia kansainvälisiä cocktailklassikoita niin Suomessa kuin maailmallakin. Voit tarjoilla juomat suoraan tölkistä hyvin jäähdytettynä tai kaataa lasiin ja lisätä jäitä. 

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!