Matala-alkoholinen punaviini Jacob's Creekiltä Alkoihin

Jacob's Creek Shiraz Lighter Alcohol sisältää alkoholia vain 9,5 %.
31.03.2022

Jacob's Creek Lighter Shiraz

Matala-alkoholisten viinien kysyntä kasvaa meillä ja maailmalla. Australialainen Jacob's Creek vastaa kysyntään ja tuo nyt myös Suomeen ja Alkon vakiovalikoimaan uuden hedelmäisen Jacob's Creek Lighter Shiraz -punaviinin, joka on valmistettu 100 % Australialle tunnusomaisesta Shiraz-rypäleestä. Vaikka tässä Pehmeä ja hedelmäinen -makukategorian punaviinissä on alkoholia vain 9,5 %, ei sen maku häviä enemmän alkoholia sisältäville Shirazeille.

Uutuusviini on maultaan keskitäyteläinen, keskitanniininen, metsämarjainen, hapankirsikkainen, boysenmarjahilloinen ja kevyen mausteinen. Sokeria Jacob's Creek Lighter Shirazissa on noin 12 g/l. Jacob's Creek Lighter Shiraz -punaviinin rypäleet ovat kasvaneet Kaakkois-Australiassa ja viinin matala-alkoholisuus on saatu aikaan poistamalla alkoholia suodattamalla. Punaviiniä on kypsytetty 15 kuukautta ennen pullotusta.

Matala-alkoholiset punaviinit ovat vielä harvinaisuus Suomessa. Alkon valikoimasta löytyy Jacob's Creekin uutuuden lisäksi punaviineissä vain kaksi italialaista Lambruscoa, joissa alkoholipitoisuus on alle 10 %, kun alkoholittomia viinejä ei huomioida. Tyyliltään Jacob's Creek Lighter Shiraz on pehmeä ja hedelmäinen ja siinä on suhteellisen korkea sokeripitoisuus kuten Lambruscoissakin. 

Ruokasuosituksia viinille

Tätä punaviiniä kannattaa kokeilla esimerkiksi tomaattipohjaisten pastaruokien, pizzan ja aasialaisten maustettujen ruokien seurassa, mutta myös lampaanlihasta valmistettujen ruokien viininä. 

Vinkki 

Jos lähi-Alkostasi ei löydy tätä uutuutta, voit tilata sen näppärästi Alkon verkkokaupasta kuten kaikki muutkin Alkon valikoimaan kuuluvat viinit, haluamaasi Alkon myymälään.

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!