Mehevät grillilihat tarvitsevat mehevän viinin

Mehevälle grillilihalle sopii mehevät cabernet sauvignon -viinit kuten Elixio tai Castillo de Molina.
21.06.2023

Grillikausi on nyt kuumimmillaan. Jos haluat grillibileiden lihamestarin maineen, muista grillatessa muutama nyrkkisääntö, joita noudattamalla lihasta tulee varmasti mehevää ja mehukasta.

Parhaiten grillissä viihtyvät rasvaiset ruhonosat. Niiden rasva suojaa lihaa kuivumiselta ja imee itseensä ihanasti savun aromia.

Oikein mehukkaalle punaiselle lihalle sopii uuden maailman mehukkaat ja hilloiset Cabernet Sauvignonit, eikä ihme, onhan Etelä-Amerikan viinialueilla myös rikas ja herkullinen liharuokien ja BBQ:n kulttuuri. Kaada lasiin esimerkiksi argentiinalaista Castillo de Molina Cabernet Sauvignonia tai chileläistä Graffigna Elixio Cabernet Sauvignonia.

Näin onnistut lihan grillaamisessa

  1. Lämmitä grilli kunnolla. Etenkin hiiligrillin lämmityksessä maltti on valttia. Kun lieskat ovat sammuneet, hiilloksen pitäisi olla niin kuuma, että voit pitää kättä grillin yläpuolella vain hetken.
  2. Lihan tulisi olla huoneenlämpöistä. Ota lihat huoneenlämpöön 30-60 minuuttia ennen kypsennystä. Suuret lihanpalat ja marinadissa olevat lihat vaativat hieman pidemmän ajan jääkaapista toipumiseen.
  3. Ensin paistopinta, sitten kypsennys. Paista lihaan joka puolelle nopeasti kunnon paistopinta kuumassa grillissä. Tämä sulkee lihansyyt pinnasta, jolloin sen nesteet eivät valu grillin pohjalle. Laske sen jälkeen lämpöä ja kypsennä liha hiljakseen kypsäksi. Muista, että punainen liha saa jäädä vähän roseeksi keskeltä, tässä auttaa paistomittari. Hiiligrillissä hiljainen kypsennys onnistuu epäsuoralla grillauksella: siirrä hiilet grillin toiseen reunaan ja liha toiseen ja sulje kansi. Mitä suurempaa ruhonosaa grillaat, sitä tärkeämpää on hidas kypsytys.
  4. Malta vielä hetki. Kun paistomittari näyttää 58–65 astetta, nosta liha grillistä folion päälle ja kiedo se folioon vetäytymään muutamaksi minuutiksi. Suolaa maustamaton liha vasta kypsänä lautasella tai tarjoiluvadilla.

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!