Mehevät grillilihat tarvitsevat mehevän viinin

Jacob's Creek Double Barrel Shiraz ja Silk and Spice Red Blend ovat hyviä viinejä grillilihan kanssa.
30.04.2024

Taas on aika kaivaa, puhdistaa ja huoltaa grillit ja tuoda ne pihan kunniapaikalle. Jos haluat tällä kaudella grillibileiden lihamestarin maineen, muista grillatessa muutama nyrkkisääntö, joita noudattamalla lihasta tulee varmasti mehevää ja mehukasta.

Parhaiten grillissä viihtyvät rasvaiset ruhonosat. Niiden rasva suojaa lihaa kuivumiselta ja imee itseensä ihanasti savun aromia.

Oikein mehukkaalle punaiselle lihalle sopivat mehevät viinit. Australia on grillauksen suurvalta, joten sieltä löytyy myös lukuisia kiinnostavia viinejä grillilihoille. Kaada lasiin esimerkiksi erittäin täyteläistä, viskitynnyrissä kypsytettyä Jacob's Creek Double Barrel Shirazia tai saman viinitalon monikäyttöistä ja piharuokailulle näppärästi muovipullotettua Jacob's Creek Organic Shiraz Cabernet'ta. 

Näin onnistut lihan grillaamisessa

  1. Lämmitä grilli kunnolla. Etenkin hiiligrillin lämmityksessä maltti on valttia. Kun lieskat ovat sammuneet, hiilloksen pitäisi olla niin kuuma, että voit pitää kättä grillin yläpuolella vain hetken.
  2. Lihan tulisi olla huoneenlämpöistä. Ota lihat huoneenlämpöön 30-60 minuuttia ennen kypsennystä. Suuret lihanpalat ja marinadissa olevat lihat vaativat hieman pidemmän ajan jääkaapista toipumiseen.
  3. Ensin paistopinta, sitten kypsennys. Paista lihaan joka puolelle nopeasti kunnon paistopinta kuumassa grillissä. Tämä sulkee lihansyyt pinnasta, jolloin sen nesteet eivät valu grillin pohjalle. Laske sen jälkeen lämpöä ja kypsennä liha hiljakseen kypsäksi. Muista, että punainen liha saa jäädä vähän roseeksi keskeltä, tässä auttaa paistomittari. Hiiligrillissä hiljainen kypsennys onnistuu epäsuoralla grillauksella: siirrä hiilet grillin toiseen reunaan ja liha toiseen ja sulje kansi. Mitä suurempaa ruhonosaa grillaat, sitä tärkeämpää on hidas kypsytys.
  4. Malta vielä hetki. Kun paistomittari näyttää 58–65 astetta, nosta liha grillistä folion päälle ja kiedo se folioon vetäytymään muutamaksi minuutiksi. Suolaa maustamaton liha vasta kypsänä lautasella tai tarjoiluvadilla.

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!