Palkittuja viinejä arjen ja viikonlopun herkutteluun

Punaviiniä hyvässä seurassa.
25.10.2021

Syksyllä on kiva kokoontua kaveriporukalla tai perheen kanssa, syödä kunnolla ja nauttia punaviinien hehkusta. Hyvät ruokareseptit ja palkitut laatuviinit petaavat puitteet viihtyisille hetkille ja korostavat maukkaasti ruokien makua ja aromeja. Näistä ruokaresepteistä valmistuu helposti ja pienellä vaivalla herkullista syötävää, joka maistuu meistä useimmalle. 

Ruokien kanssa hienosti yhteen sopivat palkitut punaviinit täydentävät ateriakokonaisuuden. Kun kattaukseen tuotavat punaviinit ovat arvostettuja, kilpailuissakin vakuuttavasti menestyneitä juotavia, on luvassa makunautintoja ruokien lisäksi myös juotavien osalta. Ja sehän nostattaa aina mukavasti tunnelmaa.

Tutustu resepteihin, vinkkeihin ja ideoihin viinisuositusten kera ryhtyessäsi kokkaamaan maittavaa ateriaa seurueellesi. Kassleria, porofileetä, texmex-syötäviä tai sitten perjantaipizzaa – kaikki herkullisia vaihtoehtoja viikonlopun viettoon, tai ihan mihin hetkeen vain!

Possulle Jacob’s Creek Double Barrel Cabernet Sauvignon

Murea, pitkään haudutettu kassler valkosipulilla, yrteillä ja sinapilla maustettuna kasvisten sekä raikkaan perunasalaatin kanssa on ruokaisaa ja syksyyn hyvin sopivaa syötävää.

Kasslerin yhteydessä maistuu Jacob's Creek Double Barrel Cabernet Sauvignon. Tämä huippuviini sai hopeaa Vuoden Viinit 2021 -kilpailun sarjassa "Uuden maailman punaviinit, hinta yli 18 euroa”. Arvostuksen syyt huomaa heti punaviiniä maistellessaan; täyteläisen pehmeässä ja herukkaisessa viinissä on syvyyttä ja mehevyyttä. Jacob's Creek Double Barrel Cabernet Sauvignon virittääkin ruokailijan saman tien kasslerilla herkuttelun tunnelmaan.

Porolle pariksi voittajaviini

Viikonlopun kruunaa maukas, valkosipulissa paistettu poronfilee kasvisten kera. Seuraksi vielä voissa ruskistettuja herkkusieniä ja Santa Helena Gran Reserva Cabernet Sauvignon -punaviini, niin kaikki on enemmän kuin kunnossa. Tämä chileläinen punaviini valittiin parhaaksi Vuoden Viinit 2021 -kilpailun lajikesarjassa "Cabernet Sauvignon, hinta alle 13 euroa”. Se on ryhdikkäänä, täyteläisenä, mustaherukkaisena ja kirsikkaisena juotavana verrattoman hyvä kumppani poronfileeaterialle.

Texmex-herkuille Pinot Noir Saksasta

Kun haluat tarjota seurueellesi aterian, jossa on vaihtoehtoja ruoan suhteen ja pysyä kuitenkin yhdessä teemassa, kokoa eri annoksista texmex-pöytä. Siitä on jokaisen kiva valikoida lautaselleen juuri sellaisia syötäviä kuin mieli tekee. Ohjeillamme saat aikaan monipuolisen ja maittavan kattauksen, sillä laitetaanhan silloin pöydälle Cowboyn kaviaaria maissilastuilla, texmex-kukkakaalia ja salsadippiä sekä juustoinen tacovuoka.

Nämä syötävät saavan upean seuralaisen J. Meyer Pinot Noir Qualitätswein Pfalz -punaviinistä. Vuoden Viinit 2021 -kilpailussa kultaa sarjassa "Pinot Noir, hinta alle 13 euroa” voittanut viini on keskitäyteläinen, pehmeä ja hedelmäinen juotava, jonka tasapainoisessa maussa on hienostunutta tanniinisuutta sekä herkullista mustaherukkaa ja kirsikkaa.

Pizzalle palkittu chileläinen punaviini

Viikonlopun koittaessa on lupa vähän herkutella. Silloin on oikea hetki valmistaa perjantaipizza tai vaikka useampi sellainen. Tässä saat ohjeet maukkaan pizzapohjan tekemiseen, täytteet voit lisätä oman ja seurueesi maun mukaan.

Nauttikaa pizzanne kanssa laatuviiniä, joka tekee ateriakokonaisuudesta todellisen elämyksen. Castillo de Molina Reserva Cabernet Sauvignon on pettämämätön valinta: se sai hopeaa Vuoden Viinit 2021 -kilpailun lajikesarjassa "Cabernet Sauvignon alle 13 euroa”. Keskitäyteläinen, raikkaan hedelmäinen ja mehevän mustaherukkainen punaviini on lempeää, ryhdikästä ja varmasti tervetullutta seuraa kaikkien perjantaipizzaa nauttivien mielestä.

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!