Parhaat kahvicocktailit

Parhaat kahvicocktailit.
29.09.2021

Perjantaina 1.10. vietetään kansainvälistä kahvipäivää, jolloin juhlistetaan tuota tummaa ja lumoavaa juotavaa.

Kahvi maistuukin suomalaisille ja olemme kunnostautuneet jo vuosien ajan maailman ahkerimpina kahvinjuojina asukaskohtaista kulutusta tarkasteltaessa. Suomalaiset nauttivat paahdettua kahvia lähes 10 kg henkeä kohti ja kahvikupillisiksi käännettynä se tarkoittaa noin 1100 kuppia per nuppi. Kahvi onkin läsnä suomalaisessa kulttuurissa niin arjessa kuin juhlassa. Kahvin suosiota selittävät monet seikat, mutta vähäisin ei ole se, että sitä voi nauttia monin eri tavoin, mikä luo mukavia muistoja omien tai jaettujen hetkien kautta.

Kahvin maku ja aromit sopivat hienosti yhteen myös erilaisten alkoholijuomien kanssa. Sen ansiosta kahvista loihtii helposti onnistuneita cocktaileja. Kahvista valmistetaan myös maukkaita alkoholijuomia, kuten paikkansa baarimestareiden ja kahvidrinkkien ystävien keskuudessa vakiinnuttanut Kahlúa-kahvilikööri. Kun se yhdistetään cocktaileja valmistettaessa kahviin ja muihin ainesosiin, saadaankin sitten aikaan monenlaista maittavaa.

Kahlúa valmistetaan parhaista kahvipavuista

Kahlúa on tummanruskea, täyteläinen, paahteinen, kahvinen, kevyen suklainen likööri. Se on maailman suosituin kahvilikööri, jonka valloittava luonne juontuu valmistustavasta: se tehdään vastapaahdetuista ja kaikkein hienoimmista, 100-prosenttisista arabica-kahvipavuista, joita viljellään jopa kuuden vuoden ajan.

Kahvipavut kasvatetaan Meksikossa vuoristoisella Veracruzin alueella, jonka olosuhteet ovat ihanteelliset korkealaatuisen kahvin tuottamiseen. Tämä todella maistuu ja tuoksuu Kahlúassa, joka onkin mitä parhain valinta kahvidrinkkien valmistamiseen.

Kahvicocktailien tyylit

Kahlúa löytää hienosti paikkansa niin baaritiskien ammattilaisten kuin koticocktaileja askartelevien käsissä. Siitä syntyy kylmiä ja kuumia kahvinmakuisia juomia, usein sangen pienellä vaivalla. Monet Kahlúa-pohjaisista cocktaileista onkin helppo tehdä omin päin kotona.

Valmistettaessa Kahlúasta kahvidrinkkejä, kannattaa pitää mielessä kahvijuomien luokittelu

  • maitopohjaisiin kahvijuomiin, kuten latte, cappuccino ja macchiato
  • mustiin kahvijuomiin, joihin luetaan esimerkiksi americano ja espresso sekä
  • kylmiin kahvijuomiin, joita ovat muun muassa jääkahvi tai espresso tonic

Näitä erilaisia kahvijuomien tyylejä voidaan yhdistellä helposti Kahlúan kanssa niin, että tietyntyyppisestä kahvista pitävät saavat varmasti omien mieltymyksiensä mukaisen kahvicocktailin.   

Kokosimme tähän muutaman suosituksen kahvicocktaileista, jotka sopivat hyvin nautittaviksi vaikkapa kansainvälisen kahvipäivän kunniaksi.

Muista myös Irish Coffee

Kansainvälisenä kahvipäivänä ja syksyn kuulaissa keleissä maistuu myös aina yhtä ihastuttava Irish Coffee. Se valmistuu helposti kotona seuraavaa reseptiä noudattaen.

4 cl Irlantilainen viski
2 tl Fariinisokeri
  Kahvia
  Vatkattua kermaa

Esilämmitä ensiksi kaksi korkeaa lasia kuumalla vedellä ja vatkaa sitten kerma löysäksi vaahdoksi. Mittaa laseihin viski ja fariinisokeri ja sekoita ne keskenään. Kaada kuuma kahvi lasiin ja lusikoi pinnalle kermavaahtoa. Tarjoile heti nautittavaksi.

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!