Suosikkiviinille pronssia Viinilehden Vuoden Valkoviini 2022 -kilpailussa

Uusiseelantilaisia viiniviljelmiä ja Vuoden Viinit -kilpailussa pronssilla palkittu Stoneleigh Wild Valley -valkoviinipullo.
02.03.2022

Kuluttajien suosikki on myös kriitikoiden arvostama

Stoneleigh Wild Valley Fermented Pinot Gris 2020 -valkoviini valittiin pronssisijalle Viinilehden viiniraadin valitessa Vuoden Valkoviiniä 2022.  Viini on saanut nimensä sen luonnollisesta valmistusmenetelmästä: viinin käyminen tapahtuu rypäleiden luonnollisten hiivojen avulla ilman lisättyä hiivaa. Palkittuun valkoviiniin käytetyt rypäleet kasvavat Rapaurassa Marlboroughin alueella kivikkoisessa maaperässä. Karut olosuhteet, jossa maaperän pienet kivet varastoivat auringon lämmön ja toisaalta päästävät sadeveden läpi, tarjoavat köynnöksille ja rypäleille täydelliset kasvuolosuhteet.

Kokeile tätä tyylikästä huippuviiniä, joka on saanut Viinilehdeltä 5/5 tähteä ja maininnan "Löytö" esimerkiksi vuohenjuustoa sisältävien salaattien, valkosipulikanan tai vaikkapa grillatun possun viininä. Tämä valkoviini on niin monipuolinen, että se sopii myös jälkiruokien seuraan.  

Viinilehti kuvailee tätä tyylikästä huippuviiniä näin: " Kypsän hedelmäinen, makeaa omenaa, persikkaa ja hunajamelonia aromeiltaan muistuttava tuoksu. Siinä on lisäksi makeaa mausteisuutta, kukkaisuutta - myös eksoottisia aromeja. Maku on lähes kuiva, mutta tuoksua myötäillen erittäin hedelmäinen. Viinistä voi tuoksun aromien lisäksi erottaa nektariinia, hunajaa ja karvasmanteliakin. Leveää suutuntumaa tasapainottaa kypsän sitruksinen hapokkuus ja viini jättääkin pitkän, tyylikkään ja monivivahteisen jälkimaun."

Näin palkitut viinit valittiin

Viinilehden Vuoden 2022 valkoviini -kilpailuun sai osallistua valkoviini, joka on saatavana Alkon vakio- tai tilausvalikoimasta, ja jonka hinta on korkeintaan noin 30 euroa. Kilpailuun ilmoitetut yli 260 valkoviiniä maistettiin ensin sokkona. Jatkoon eli finaaliin pääsi 32 valkoviiniä. Viinilehden tavoitteena on löytää kärkikolmikkoon tyyleiltään erilaisia viinejä, jotka ovat autenttisia, teknisesti korkealaatuisia ja harmonisia sekä tyyliltään sellaisia, joiden voidaan olettaa sopivan myös suuren yleisön makuun. 

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!