Tapasillan helpot herkut ja viinisuositukset

Tapasillan helpot herkut ja viinisuosituksena Campo Viejo Winemakers' blend -punaviini.
Kuva: Pasi Kuronen
01.09.2022

Syksy on saapunut ja pian kesästä on jäljellä vain ihanat muistot. Mikäpä olisikaan ihanampi tapa jatkaa kesää kuin kutsua ystävät kylään, herkutella tapaksilla ja nauttia pari lasillista laadukasta espanjalaista punaviiniä? Hyvä seura, herkulliset tapakset ja espanjalainen viini vievät ajatukset ikävistä syyssateista Espanjan aurinkoon.

Tapaspöydän idea on runsaus

Tapakset ovat melkeinpä mitä vain espanjalaishenkisiä pieniä herkkupaloja – usein sormisyötäviä – joita nautitaan hyvän espanjalaisen viinin kera. Tapaksia on satoja erilaisia, mutta yhteinen idea valmistuksessa on laadukkaat raaka-aineet ja helppous.

Klassisen tapaspyödän antimiin kuuluvat oliivit, erilaiset mausteiset makkarat, ilmakuivattu kinkku, Manchego-juusto ja hedelmät. Jos haluat tapaksista illan päänumeron, kannattaa kokkailla myös hieman ruokaisampia tapaksia. Pientä vaivannäköä se vaatii, mutta lopputulos on kaiken sen väärti. Näillä helpoilla resepteillä sinustakin kuoriutuu "espanjalainen tapaskokki".

Tapaksille viinejä Espanjasta ja Portugalista

Tapasten seurassa maistuu tietysti hyvä espanjalainen viini. Tyylikkäällä laatucavalla Campo Viejo Cava Brut Reservalla on kiva toivottaa vieraat tervetulleeksi. Kuiva cava maistuu myös merellisempien tapasten viininä läpi illan. Myös uusi  portugalilainen Mateus Sparkling Demi-Sec -roseekuohuviini sopii mukavasti tapasillan viiniksi. 

Pääviiniksi tapasiltaan suosittelemme tyylikästä Campo Viejo Winemakers´ Blend -punaviiniä, joka on Campo Viejo -viinitalon pääviinintekijä Elena Adellin ja hänen tiiminsä erityinen taidonnäyte. Se myydään Alkossa kolmen litran hanapakkauksessa, joten siitä riittää isommallekin seurueelle. 

Pehmeä, elegantti ja silkkinen Campo Viejo Winemakers´ Blend -punaviini on valmistettu viinitilan vanhimmista köynnöksistä poimituista Bobal-, Grenache- ja Tempranillo-rypäleistä. Ne edustavat Espanjan klassisia rypäleitä eri viininviljelyalueilta. Manchuelan viinitarhojen Tempranillo-rypäleet tuovat Campo Viejo Winemakers´ Blend -punaviiniin hedelmäisyyttä ja rakennetta, ja Grenache hapokkuutta ja punaisten hedelmien aromeja. Utiel-Requena -viinitarhoilta poimituista Bobal-rypäleistä viini saa puolestaan mausteisuutta ja hapokkuutta.

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!