Tunnetun chileläisen Santa Helenan viinit kruunaavat grillikesän. Hanapakkauksessa oleva Santa Helena Varietal Syrah Cabernet Sauvignon -punaviini sekä kätevissä 50 cl kartonkitölkeissä olevat Santa Helena Cabernet Sauvignon -punaviini ja Santa Helena Chardonnay -valkoviini sopivat kaikki kolme hienosti suomalaiseen grillikesään niin makumaailmansa kuin ekologisen ja kevyen pakkauksensa ansiosta.
Suositut ruokabloggaajat Hannan Soppa -blogin Hanna ja Tiskivuoren Emäntä -blogin Heidi suunnittelivat maukkaat grillireseptit 50 cl viiniuutuuksille: Santa Helena Cabernet Sauvignon -punaviinille ja Santa Helena Chardonnay -valkoviinille. Kokeile Hannan porkkanahodareita tai Heidin munakoiso-kaurapala-teriyakivartaita, tai kokka grillissä oma bravuurisi Santa Helenan uutuusviinien seuraan.


MUNAKOISO-KAURAPALA-TERIYAKIVARTAAT (14 KPL)
Viinisuositus: Santa Helena Cabernet Sauvignon
Resepti: Heidi Kjellman - Tiskivuoren Emäntä
Tarvitset:
3 suurehkoa munakoisoa
2 (a 160g) kaurapalaa
Teriyaki-marinadi:
2 rkl seesam-öljyä
2 rkl raastettua inkivääriä
2 tl raastettua valkosipulia
½ mieto chili hienonnettuna
2 dl teriyaki-kastiketta
2 rkl riisiviinietikkaa
2 rkl mirin-kastiketta
2 rkl ruskeaa sokeria
Tarvitset myös:
14 varrastikkua
Viimeistelyyn:
2 rkl suolapähkinöitä
1 rkl mustia seesaminsiemeniä
kourallinen kevätsipulia
kourallinen tuoretta korianteria
Valmistusohje:
Huuhtele munakoisot ja kuutioi ne reiluiksi paloiksi. Kuutioi myös kaurapalat. Pujota munakoisot ja kaurapalat varrastikkuihin. Valmista marinadi kuullottamalla inkivääriä, valkosipulia sekä chiliä pannulla seesam-öljyssä tovi. Lisää joukkoon teriyaki-kastike, riisiviinietikka, mirin-kastike sekä sokeri. Anna kastikkeen keittyä kasaan hiljaa kuplien noin kymmenen minuutin ajan. Valele vartaat huolellisesti marinadilla, ja anna niiden maustua tovi ennen kypsennystä. Grillaa vartaita kunnes munakoisot pehmenevät ja ottavat väriä itseensä. Voit paiston aikana valella vartaita marinadilla parisen kertaa. Asettele vartaat tarjoiluastialle ja viimeistele ne hienonnetulla kevätsipulilla, korianterilla, suolapähkinöillä sekä seesaminsiemenillä.

PORKKANAHODARIT (8 KPL)
Viinisuositus: Santa Helena Chardonnay
Resepti: Hanna Hurtta - Hannan Soppa
Tarvitset:
8 siroa naattiporkkanaa
1 rkl oliiviöljyä
1 tl tummaa sokeria, esim. kookossokeria
½ rkl omenaviinietikkaa
¼ tl nestesavua
½ tl suolaa + suolaa keitinveteen
8 minihodarisämpylää
vegaanista majoneesia
makeaa sinappia
rucolaa
marinoitua punasipulia (ohje alla)
Valmistusohje:
Pese porkkanat ja leikkaa naatit pois. Keitä porkkanoita suolalla maustetussa vedessä muutama minuutti. Anna jäähtyä hetki.
Sekoita keskenään oliiviöljy, sokeri, omenaviinietikka, nestesavu ja ½ tl suolaa. Laita porkkanat minigrip-pussiin ja kaada marinadi perään. Laita porkkanat marinoitumaan jääkaappiin pariksi tunniksi, sekoittele välillä.
Grillaa porkkanoihin kaunis paistopinta. Lämmitä sämpylät grillissä. Täytä hodarit rucolalla, porkkanalla, majoneesilla, sinapilla ja marinoidulla punasipulilla.
Marinoitu punasipuli
2 punasipulia
1 rkl sokeria
2 rkl omenaviinietikkaa
ripaus suolaa
Kuori punasipulit ja leikkaa ne renkaiksi. Laita punasipulit, sokeri, omenaviinietikka ja suola kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja sekoittele pari minuuttia. Ota kattila pois liedeltä, peitä kannella tai kelmulla ja anna jäähtyä.

Heidi Kjellman | Tiskivuoren Emäntä -blogi
Olen kolmekymppinen helsinkiläinen foodie ja ruokabloggaaja. Inspiroidun sesonkien laadukkaista raaka-aineista ja kotikeittiössäni kokkaillaan useimmiten hyvää arkiruokaa varsin rennolla otteella. Vapaa-ajalla minut löytää todennäköisimmin kalasta Lapin erämaasta tai täplärapujahdista Kymijoelta.
Lue lisää Heidin Tiskivuoren Emäntä -blogista.
Hanna Hurtta | Hannan Soppa -blogi
Hanna Hurtta on ruoan ammattilainen, bloggaaja ja valokuvaaja, joka rakastaa hyvää ruokaa ja juomaa ja on valmis matkustamaan niiden perässä maailman ääriin - vaikka viihtyy myös loistavasti kotona ja kotimaassa.
Hannan inspiroivien reseptien pariin pääsee osoitteessa www.hannansoppa.com.