Viinit kesän juhlahetkiin ja rentoon yhdessäoloon

Erilaisia viinejä kesän juhliin.
30.04.2024

Kuplat kruunaavat kaikenlaiset juhlat

Ei ole kesäjuhlia ilman kuplivaa! Samppanja tai laadukas kuohuviini on täydellinen valinta juhlistamaan erityisiä hetkiä. Ne sopivat loistavasti myös juhlien jälkiruokapöydän juomaksi, esimerkiksi marjojen, hedelmien ja kakkujen kanssa. 

Erityisissä juhlahetkissä kannattaa avata aito samppanja. Perrier-Jouët Grand Brut on tyylikäs ja klassinen valinta, ja samppanjoidenkin joukossa erityinen löytö: se valittiin Vuoden Viinit 2024 -kisassa vuoden samppanjaksi. Perrier-Jouët Grand Brut on tyylikäs ja elegantti, hienostuneen paahteinen samppanja, joka on ruokahalua herättelevä aperitiivi, mutta myös juhlava ruokajuoma vaikka läpi aterian.

Rennompiin juhliin sopii kuohuva yhtä lailla. Espanjalainen luomucava Campo Viejo Organic Cava Brut Reserva valmistetaan perinteisellä Cavan valmistusmetodilla (méthode traditionelle), jossa viinin toinen käyminen tapahtuu pullossa. Pullokäymisen aikana syntyvät kuplat ovat hienostuneempia ja paremmin integroituneita itse viiniin luoden saumattoman suutuntuman. Samaa perinteistä pullokäymismenetelmää käytetään myös samppanjan valmistuksessa. 

Roseeviini on noutopöydän moniottelija

Suuret kesäjuhlat tulossa ja noutopöytä notkuu herkkuja laidasta laitaan, etkä tiedä, mitä viiniä niille pitäisi valita? Silloin ihanat roseeviinit rientävät apuun ja tekevät iänikuisen punaista-vai-valkoista-pähkäilyn turhaksi. Etenkin kesäisiin puutarhajuhliin kepeät roseet sopivat kuin filmitähti Rivieralle. Vaikka Etelä-Ranskan Provence on maailman kuuluisin roseeviinien valmistusalue, tulee upeita roseita muualtakin. 

Mateus Rosé Original on maailmankuulu, rakastettu portugalilainen rosee. Puolikuiva ja hapokas viini sopii myös hieman tujummin maustettujen juhlapölydän antimien kanssa. Viini on omiaan aperitiiviksi tai piknik-lounaan kruunaajaksi. Se maistuu salaatin, punalihaisen kalan ja monenlaisten merenherkkujen seurana. Erityisen hyvin Mateus Rosé Original sopii kiinalaisen, japanilaisen, vietnamilaisen tai thai-ruoan kumppaniksi. Jäähdytä tämä kevyesti pirskahteleva rosee 6–8-asteiseksi ennen tarjoilua.

Jacob's Creek Le Petit Rosé on intensiivinen, mutta hento viini, jonka viinintekijätiimi vieraili Etelä-Ranskassa, tutustuen Provencen alueen roseeviineihin ja hakien inspiraatiota tämän upean ranskalaistyylisen roseeviinin kehitykseen. Jacob’s Creek Le Petit Rosé on australialainen tulkinta ranskalaisesta roseeviinistä. Vuoden Viinit 2021 -kilpailussa Jacob's Creek Le Petit Rosé voitti pronssia sarjassa Uuden maailman roseeviinit, hinta alle 13 euroa ja samassa sarjassa Vuoden Viinit 2022 -kilpailussa Jacob's Creek Le Petit Rosé 2021 sai kunniamaininnan.  

Viini sopii hyvin kasvisten, äyriäisten, piiraiden ja tapaksien kanssa sekä kanaruoille, noutopöytään tai seurustelujuomaksi. Jäähdytä viini 10–12-asteiseksi ennen tarjoilua.

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!