Yllätysvalinta joulupöytään

Roseeviinit jouluruokien seuraan.
17.12.2022

Roseeviini on turhaan kesäjuoman maineessa. Kevyet, mutta vivahteikkaat roseet ovat erinomainen valinta joulupöytään. Sopivan ryhdikäs ja lempeä roseeviini voi jopa lunastaa paikkansa läpi joulupöydän kala- ja kinkkukattauksen.

On myös yleinen harhaluulo, että kinkun kanssa tulisi valita joku mahdollisimman tuhti ja roteva punaviini. Kinkku ja etenkin kalkkuna ovat lempeän makuisia lihoja, perinteisten laatikoiden pehmeistä mauista puhumattakaan. Liian tuhti viini jyrää joulupöydän maut alleen.

Nappivalinta joulupöytään on esimerkiksi Jacob's Creek Le Petit Rosé – intensiivinen, mutta hento viini, joka on saanut inspiraationsa Ranskan roseemailta Provencesta. Vuoden Viinit 2021 -kilpailussa Jacob's Creek Le Petit Rosé voitti pronssia sarjassa Uuden maailman roseeviinit, hinta alle 13 euroa ja samassa sarjassa Vuoden Viinit 2022 -kilpailussa se sai kunniamaininnan.

Klassikkorosee Mateus Rosé Original on puolestaan saanut Viinilehdeltä Laadukas ja hyvin tehty viini  -arvion ja maininnan Edullinen ostos! Se sopii punalihaisen kalan, eli juurikin perinteikkäiden joululohien, sekä muiden merenherkkujen kanssa. Viiniä on saatavissa myös näppärässä 25 cl pullokoossa.

Makeamman ja kuplivan ystävä puolestaan kääntyy Mateus-tuoteperheen uudemman tulokkaan, Mateus Sparkling Demi-Sec Rosén puoleen. Se on tyylikäs, puolimakea ja kauniin vaaleanpunainen roseekuohuviini Portugalista. Tässä hienostuneessa ja raikkaassa kuohuviinissä voi aistia omenaa, päärynää ja vadelmaa sekä paahdetun leivän hienovaraisia vivahteita, jotka yhdistyvät raikkaan ja eloisan happamuuden kanssa tarjoten aromaattisen ja herkän lopputuloksen.

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!