Villitsevät klassikot

17.06.2011

Pernod Ricard Finlandin Turun tuotantolaitoksella on Suomen pisin kokemus siiderin valmistuksesta. Raikkaan kuplivia juomia on syntynyt siellä jo vuodesta 1962.

Siellä valmistetaan myös yhtä Suomen harvoista vahvemmista siideriperheistä eli Swing-siidereitä. Toisen klassikon, Helmeilevän Omenaviinin, juuret juontavat 1970-luvun alkuun. Yhdysvaltoja kiertänyt Marlin toimitusjohtaja Usko Kiertonen törmäsi iloiseen ja kuplivaan kesäjuomaan, josta hän päätti tehdä oman versionsa kotimaan markkinoille. Amerikan tuliaisesta tuli nopeasti kansan suosikkijuoma ja Helmeilevä Omenaviini sai ihmisten suussa lempinimen ”Omppu”. Suosionsa huipulla juomaa myytiin miljoona pulloa kuukaudessa. Usein Helmeilevät Omenaviinit loppuivat Alkoista välittömästi saapumisensa jälkeen ja Alko joutui rajoittamaan Ompun myyntiä kolmeen pulloon kerrallaan. Ihmiset saattoivat tulla jopa Turun tehtaan pihalle passiin vain seuratakseen jakeluautoa Alkon myymälöihin. Jotkut kehittivät soittorinkejä kertoakseen, kun Omppua oli saapunut taas hyllyille. Siidereitä ja hedelmäviinejä valmistetaan tänäkin päivänä Pernod Ricard Finland Turun tuotantolaitoksessa. Vain pakkaus on vaihdettu uuteen kätevään kierrätysmuovipulloon. Uusi pullo on kevyempi, kestävämpi ja se viilenee nopeammin. Lisäksi sen voi palauttaa Alkon ohella kaikkiin pullonpalautuspisteisiin.

AddThis Sharing Buttons

Share to Facebook

FacebookShare to TwitterTwitterShare to SähköpostiEmailShare to LinkedInLinkedIn

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!