Jacob’s Creek mukana kesän tapahtumissa

15.06.2012

Australialaiset Jacob’s Creek -viinit ilahduttavat tänä suvena hyvän musiikin ystäviä mm. Porin Jazzeilla ja Helsingin Flow-festivaaleissa. Australian tunnetuimman viinitalon laajasta valikoimasta poimitut luonteikkaat kuohu-, puna- ja valkoviinit sopivat täydellisesti tapahtumien rentoon tunnelmaan.

Maailmalla Jacob´s Creek -viinit ovat yhteistyökumppanina monissa isoissa tapahtumissa, joissa suuret persoonat kohtaavat. Näitä tapahtumia ovat mm. Australian Open ja Swedish Open -tennisturnaukset. Meillä Jacob´s Creekin tapahtumiksi on valittu luonteikkaita musiikkifestivaaleja, onhan Suomen kesä persoonallisten tapahtumien kulta-aikaa. Jacob’s Creek -viinit olivat mukana näkyvästi Porin Jazz Festivaaleilla jo kesällä 2011. Taloustutkimuksen tekemässä kyselyssä se sai Suomen kesätapahtumista parhaan yleisarvosanan. Porin Jazzit keräävät vuosittain noin 150 000 vierasta, ja tänä vuonna vetonauloina toimii yli 500 artistia. Porin Jazzeilla voi Jacob’s Creekin -viinejä nauttien virittäytyä tunnelmaan vaikkapa Norah Jonesin, Paloma Faithin tai Janelle Monáen esiintymistä odotellessa. ”Modernit viinit kohottavat festivaalifiilistä ja ovat täydellisiä valintoja vaikkapa Kirjurinluodolle piknikkorin herkkujen kanssa maisteltaviksi”, tuotepäällikkö Kaisa Kavekari Pernod Ricard Finlandilta hehkuttaa.

Jacob’s Creekin viinit ovat mukana myös Helsingin Suvilahdessa järjestettävillä Flow-festivaaleilla elokuussa. Urbaanin musiikkitapahtuman odotetuin esiintyjä on Islantilainen Björk, joka tekee yhden harvoista Biophilia-kiertueensa esiintymisistä Flow’ssa sunnuntaina 12.8.2012.

Maailmanmaineeseen kohonneet Jacob’s Creekin -viinit syntyvät Kaakkois-Australian hehkuvan auringon alla. Niiden tarina sai alkunsa vuonna 1847, kun Saksan Baijerista merten yli seilannut Johann Gramp istutti ensimmäiset köynnökset aurinkoiseen Barossan laaksoon. Nuori mies kaipasi kotimantereensa viinejä niin paljon, että päätti viljellä viiniä omaksi ilokseen. Grampin sydämellä tehtyihin viineihin oli helppo ihastua ja 165 vuodessa pieni viinitila on kasvanut Australian tunnetuimmaksi viinibrändiksi.

Pirteästi kupliva Jacob’s Creek Chardonnay Pinot Noir Brut on kepeän persikkainen ja rapean kuiva kuohuviini. Semillon Chardonnay -valkoviinissä tuoksuvat raikkaat sitrukset ja trooppiset hedelmät. Raikas ja lempeän hapokas viini on täydellinen kumppani piknik-korin kana-, kasvis- ja kalaherkuille. Punaisessa Shiraz Cabernet -viinissä mehevä hedelmäisyys ja kevyt vaniljaisuus lyövät keskenään kättä. Tummanpunainen viini on täydellinen valinta vaikkapa retkigrillissä tirisevän entrecoten ja maustevoin kaveriksi. Se maistuu myös juustojen ja piknik-korin pastan ja pizzan kera.

Musiikin täyteistä kesää Jacob’s Creekin parissa!

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!