Cocktailmaailman kuumimmat trendit 2017

Cocktailmaailman vuosittaisia kohokohtia ovat Tales of the Cocktail New Orleansissa ja Bar Convent Berlin (BCB) Berliinissä. Baarimestarit ja muut juoma-alan ammattilaiset ympäri maailman kokoontuvat näihin tapahtumiin kuulemaan alan asiantuntijoiden luentoja, verkostoitumaan ja nauttimaan cocktaileista. Pernod Ricard Finland oli tänä vuonna mukana tapahtumissa ottamassa selvää juomamaailman tulevaisuuden suunnista. Tässä kooste, mistä cocktailmaailmassa puhutaan tällä hetkellä.

Cocktaileissa keskitytään laatuun

Cocktailtyyleissä ovat tällä hetkellä pinnalla klassikot ja niiden hienostuneet muunnelmat. Monimutkaiset, useita ainesosia sisältävät cocktailit ovat hiipumassa taka-alalle, mikä tarkoittaa, että nyt keskitytään laadukkaisiin raaka-aineisiin. Raaka-aineiden laadukkuudessa ei ole tärkeitä vain cocktailissa käytettävät alkoholit, vaan myös muut ainesosat aina juomassa käytettäviin jäihin asti. Raaka-aineiden määrää minimoidaan mausta tinkimättä. Yksinkertainen on kaunista.

Myös matala-alkoholiset cocktailit ovat edelleen pinnalla.

Olutta ja kahvia cocktaileihin

Cocktailtrendeistä puhuttaessa kaksi erillistä juomaryhmää – käsityöläisoluet (craft beer) ja kahvi – ovat nousseet viime vuosina kaikkien ammattilaisten ja trenditietoisten kuluttajien puheisiin. Näiden juomien nauttiminen ja eri tyylien vertailu sellaisenaan on arkipäiväistymässä, mutta juomamaailmassa kiinnostavinta on kyseisten juomien käyttäminen cocktailien ainesosina. Kahvin eri paahtoasteet ja laadut sekä oluiden eri tyylit vaaleasta tummaan antavat juomille monipuolisia nyansseja. Meille suomalaisille olut ja kahvi ovat luontaisesti tuttuja ja niiden kulutus on valmiiksi maailman huippuluokkaa. On mielenkiintoista seurata mihin mittaluokkaan trendi kasvaa juuri meillä.

Tilaa uusimmat artikkelit sähköpostiisi