Taas Alkoissa: Stoneleigh Wild Valley Pinot Gris

Stoneleigh Wild Valley Wild Fermented Pinot Gris Uudesta-Seelannista
Monikäyttöinen ruokaviini maistuu esimerkiksi vuohenjuustosalaatin, kanan tai vaikkapa grillatun possun seuralaisena.
18.01.2022

Stoneleigh Wild Valley Fermented Pinot Gris 2020 – Ruotsin suosituin uusi-seelantilainen viinimerkki – on taas saatavilla Suomen markkinoille. Stoneleigh Wild Valley Fermented Pinot Gris 2020 -valkoviini saa nimensä viinin luonnollisesta valmistusmenetelmästä. Viinin käyminen tapahtuu rypäleiden luonnollisten hiivojen avulla ilman, että hiivaa joudutaan lisäämään.

Stoneleigh -viinin rypäleet kasvavat kivikkoisessa maaperässä

Stoneleigh'n viinitila sijaitsee Rapaurassa Marlboroughin alueella. Tilan nimi on viini-tilan kivikkoisen maaperän inspiroima. Pikkukivet varastoivat auringon lämmön ja päästävät sadeveden lävitseen tarjoten viiniköynnöksille täydelliset kasvuolosuhteet.

Ruokasuositukset

Kokeile viiniä lämpimän pähkinäisen vuohenjuustosalaatin kanssa. Viini sopii hyvin myös sitruunalla ja valkosipulilla maustetun kanan kanssa tai vaikka grillatun porsaan seurana. Viini on niin monipuolinen ruokaviini, että sitä voi nauttia jopa jälkiruokien, kuten paistettujen omenajälkiruokien kanssa.

Stoneleigh Wild Valley Fermented Pinot Gris 2020

Stoneleigh Wild Valley Fermented Pinot Gris 2020 on puolikuiva, hapokas, sitruksinen, päärynäinen, hunajameloninen, aprikoosinen, kevyen mangoinen ja mineraalinen valkoviini. Ruokapöydän moniottelija. 

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!