Isänpäivän lahjavinkit - valitse isälle lahjaviini

Jacob's Creek Double Barrel Shiraz viinipullo isänpäiväpöydässä
Skotlantilaisissa viskitynnyreissä viimeistelty Jacob's Creek Dounle Barrel Shiraz on erinomainen seurusteluviini.
01.11.2023

Parhaat isänpäivälahjat ovat sellaisia, jotka todella tulevat käyttöön. Ruoan ja viinin ystävä -isälle siis viinipullo on aina varma nappivalinta.

Jos isä on kotikokki, joka yhdistelee ruokia ja viinejä vaivatta, viihdyttää illanistujaisten vieraita pullollisella laatuviiniä tai sekoittelee mielellään itse ruoan päälle cocktailin, nappaa tästä todelliset täsmätärpit isänpäivälahjaksi.

Mehevän paahteinen, viskitynnyrissä kypsytetty viini nautiskelijalle

Innostuuko isä viinistä, jonka taustalla on mielenkiintoinen innovaatio ja tarina? Kenties hän pitää kokkailusta ja ihastuttaa mielellään koko perheen ja vieraatkin pitkän kaavan illallisella viineineen. Silloin isä lahjaviinivalinta on viskitynnyreissä kypsytetty Jacob's Creek Double Barrel Shiraz.

Jacob's Creek Double Barrel Shiraz on kypsynyt ensin 12–18 kuukautta ranskalaisissa ja amerikkalaisissa tammitynnyreissä, jonka jälkeen 100 % viinistä viimeistellään lähes 20 vuotta vanhoissa skotlantilaisissa viskitynnyreissä. 

Viini on erinomainen seurustelujuoma, josta löytyy runsaan paahteisia ja mehevän marjaisia aromeja. Alko kuvaa viiniä täyteläiseksi, keskitanniiniseksi, kirsikkaiseksi, kevyen viikunaiseksi, karhuvatukkaiseksi, kevyen vaniljaiseksi ja paahteiseksi.

Double Barrel Shiraz on palkittu Vuoden viinit -kilpailussa eri kategorioissa sekä 2020 että 2021.

Teet lahjasta persoonallisemman kokoamalla pienen koosteen uusia, kiinnostavia reseptejä kokeiltavaksi viinin kanssa. Ota ohjeista vaikka printit, tai miksi et kopioisi niitä vaikka käsin kivaan pieneen reseptivihkoon? Tämän lahjan voi uusia joka vuosi, pyydät vain vihon täydennettäväksi ja etsit aina uuden kiinnostavan viinin ja sille reseptit. Näin vuosien mittaan syntyy isän oma reseptikirja viinisuosituksineen.

Jacob’s Creek Double Barrell Shiraz  sopii aromikkaiden, tummien liharuokien ja riistan kumppaniksi. Poimi alta resepti-ideat isänpäivälahjaan!

Kun isä mestaroi baarissa

Jos isä pitää cocktailien sekoittelusta ja ilahduttaa mielellään perhettä tai illallisvieraita tyylikkäillä drinkeillä, ovat baarikaapin täydennykset ja uudet drinkki-ideat aina tervetullut lahja.

Makeat, pitkään kypsytetyt portviinit ja sherryt ovat monipuolisia jälkiruokaviinejä niin yksinään digestiiviksi nautittuna, kuin upeita cocktailpohjakin.

Anna isälle esimerkiksi tuhti, karamellinen ja pähkinäinen Valdespino El Candado Pedro Ximenez Sherry. Pedro Ximenesit ovat sherryistä pisimpään kypsytettyjä – tosin vuosikertaa et näistä solera-menetelmällä valmistetuista viineistä löydä, sillä ne ovat aina tarkkaan harkittuja sekoituksia eri-ikäisistä tynnyrillisistä. El Candadoa on saatavilla Alkossa vain tänä joulukautena erikoiseränä, eli viini on todellinen harvinaisuus!

Portviiniksi isän baarikaappiin kannattaa valita klassinen Sandeman Old Invalid Port. Se sopii voimakkaiden sinihomejuustojen sekä suklaa- ja hedelmäjälkiruokien seuraksi, mutta siitä voi valmistaa myös kiinnostavia, moderneja versioita tunnetuista klassikkodrinkeistä. Poimi alta drinkkiohjeet isän lahjapullon kanssa annettavaksi!

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!