Hirvipaisti á la Viinimies

Hirven sisäfileestä, sen keskikohdasta, valmistuu kokonainen hirvipaisti. Hirviannoksen esillepanoon voi lisätä lisukkeiksi muitakin metsän antimia, kuten sieniä ja marjoja. Näin valmis lautaselle rakennettu hirviannos kunnioittaa luonnosta saatavia raaka-aineita, ja on näyttävä sekä maukas juhlaruoka.

700-800 g hirven sisä-/ulkofilettä
voita paistamiseen
suolaa
mustapippuria
valkosipulirouhetta

Ota fileeseen kaunis rusehtava paistoväri pannulla. Mausta filee mustapippurilla, suolalla ja valkosipulirouheella. Laita liha paistumaan uuniin matalaan lämpöön, noin 160 asteeseen, kunnes sisälämpötila on noin 68 astetta. Anna fileen vetäytyä folion alla noin kymmenen minuuttia. Leikkaa sisäfileestä ohuita siivuja poikkisyyn lautaselle ja rakenna annoksesta näyttävä kokonaisuus muilla luonnosta saatavilla raaka-aineilla.

Resepti: Heikki Remes www.viinimes.com
Kuva: Eeva Remes