Juomatrendit

Useat drinkkimaailman muotisuuntaukset leviävät maailmalle Lontoosta ja New Yorkista. Tässä katsaus uusimpiin juomamuodin virtauksiin.

Skandinaavisuutta arvostetaan

Useissa tällä hetkellä pinnalla olevissa trendeissä näkyy skandinaavisuus, jota arvostetaan myös vahvasti juomamaailmassa – niin muualla kuin meillä Suomessa. Cocktaileissa ja drinkeissä korostetaan puhtaita raaka-aineita, luonnonmukaisuutta ja esimerkiksi kotimaisia marjoja. Skandinaavisuutta juomiin saadaan helposti esimerkiksi kotimaisista marjoista, kuten lakka, mustikka, karpalo, puolukka ja tyrni, jotka löytyvät Lapponia-liköörisarjasta. Perinteisen sokerin rinnalla juomien makeutusaineena käytetään myös kotikeittiöistä usein löytyvää hunajaa, harvinaisempaa agavea tai steviaa.

Kiinnostus klassikoihin kasvussa

Skandinavisuuden lisäksi juomamaailmaa villitsee edelleen suuri kiinnostus historiallisia juomasekoituksia, klassikko-cocktaileja kohtaan. Selkeä kansainvälinen trendi on jo muutaman vuoden pinnalla ollut ”speakeasy”. Teemassa ammennetaan ideoita Amerikan kieltolain ajalta 1920-luvulta, jolloin asiakkaat tilasivat salakapakoissa alkoholia hiljaisella äänellä. Monet klassikot, kuten Tom Collins tai Whiskey Old Fashioned, sisältävät vähän raakaaineita ja pääosassa on alkoholi ja sen maun hienostunut korostaminen. Cocktaileja nautittiin pienistä laseista ja muista erilaisista tarjoiluastioista. Klassikkococktailit, jotka eivät vaadi useita raaka-aineita, valmistuvat helposti myös kotona. Cocktail-lasien puuttuessa tarjoiluastiaksi käy trendin mukaisesti vaikkapa hyvin pesty hillopurkki, joita näkee käytettävän baareissa ja ravintoloissa meillä Suomessakin. Kannen avulla juoman saa kätevästi ravistettua, jos kotibaarista ei löydy shakeria.

Trendinä tee

Tee on tällä hetkellä maailmalla suosittu maku. Teestä löytyy paljon eri laatuja ja makuja, jotka sopivat hyvin yhteen väkevien alkoholien kanssa ja tukevat niiden makua. Kuumien ja kylmien teepohjaisten juomien tekeminen myös kotibaarissa on helppoa. Kokeile erilaisia teejuomia yhdistettynä viskiin tai vodkaan. Ginistä saa maukkaan drinkin sekoittamalla sitä 4 cl jäähdytettyyn japanilaiseen vihreään Sencha-teehen ja maustamalla juoman hunajalla tai tilkalla vadelmasiirappia.

Tilaa uusimmat artikkelit sähköpostiisi