Kevyemmin kohti kevättä - esittelyssä alkoholittomat ja vähäalkoholiset viinit

Jacob's Creek UnVined Riesling - alkoholiton kuohuviini kevyempään alkuvuoteen
Jacob's Creek UnVined Riesling on laadukas alkoholiton valkoviini.
10.01.2021

Arjen nautiskelu, terveellisyys ja hyvinvointi sekä liikkuva elämäntapa ovat kuluttamisen trendejä, jotka näkyvät juomamaailmassa vähäalkoholisten ja alkoholittomien juomien kasvavana kysyntänä. Alkoholittomien juomien myynti Alkoissa on kasvanut jo vuosia.

Pitkän juhlakauden jälkeen alkuvuosi on monelle keventämisen aikaa. Keveyttä ruokavalioon haetaan salaateista, kasvisruoista, keitoista ja kevyemmistä juomista. Sekä alkoholittomat että vähäalkoholiset viinit, joissa alkoholia on alle 10 %, sopivat hienosti kevyempien herkkujen pariksi. Runsaammin alkoholia sisältäviin viineihin verrattuna ne maistuvat kepeämmiltä ja sisältävät vähemmän kaloreita, vaikka sokeria g/l olisi enemmän. Hiilihydraatteja niissä on selvästi vähemmän kuin vaikkapa oluissa.

Alkoholittomat Jacob's Creek Unvined -viinit

Jacob’s Creek UnVined on alkoholiton viinipari, joka toimii seurusteluviininä ja aterioilla. Viinit ovat vähäkalorisia (20 kcal/100 ml), raikkaita ja niistä löytyy aidosti Australian Shiraz- ja Riesling-rypäleille ominainen viinillinen maku, sillä ne valmistetaan noudattamalla samoja viininvalmistuksen menetelmiä kuin tavallisessa viinituotannossa. Alkoholi poistetaan pitkän kehitystyön tuloksena syntyneellä, aromit säilyttävällä, menetelmällä.

Jacob’s Creek UnVined Riesling
Australia
Vaaleankeltainen, puolimakea, hapokas, päärynäinen, kevyen limettinen, raikas.
75 cl • 0,5 %
Rypäleet: Riesling
Tuotenumero: 538067

Jacob’s Creek UnVined Shiraz
Australia
Runsaanpunainen, keskitäyteläinen, vähätanniininen, puolimakea, mustaherukkainen, kevyen luumuinen, mausteinen
75 cl • 0,5 %
Rypäleet: Shiraz
Tuotenumero: 455017

Luonnollisesti kevyempi Moselland Riesling Kabinett

Viileän ilmaston alueiden valkoviineihin, kuten Moselland Riesling Kabinettiin, vähäalkoholisuus syntyy luonnostaan ilman erityistoimenpiteitä, joten viinin maku toistaa uskollisesti alueen ominaispiirteitä.

Moselland Riesling Kabinett sopii hyvin viilennettynä kevyempään herkutteluun ja seurusteluviiniksi. Viini on saatavana kolmen litran hanapakkauksessa sekä 75 cl pullossa.

Moselland Riesling Kabinett
Saksa, Mosel
Puolimakea, keskihapokas, päärynäinen, kypsän sitruksinen, kevyen kukkainen
7,5 % • Sokeria 40 g/l
300 cl • Tuotenumero: 007185
75 cl • Tuotenumero: 007665
Rypäleet: Riesling

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!