Puhutaan viinistä -videosarja by Castillo de Molina

Puhutaan viinistä -videosarja by Castillo de Molina

Miten viinipullo ja kuohuviinipullo avataan? Miksi viini dekantoidaan? Miten paljon kannattaa varata juhliin viiniä? Mitä ruokaa kannattaa kokata Cabernet Sauvignon -punaviinin kanssa? Mitä viinitalon vastuullisuus tarkoittaa? Näihin ja moniin muihin viineihin liittyviin kysymyksiin vastaa Castillo de Molinan Puhutaan viinistä -videosarja.

Puhutaan viinistä on 10-osainen videosarja, jossa Sami Kuronen ja Janica Brander keskustelevat viineistä ja niihin liittyvistä yleisesti askarruttavista kysymyksistä. Samin ja Janican vieraana videoilla vierailevat Castillo de Molinan viinintekijä Matías Cruzat ja viinitalon vastuullisuusasioista vastaava Bárbara Wolff.

Runsaasti kansainvälistä huomiota herättänyt chileläinen Castillo de Molina Reserva -viinisarja koostuu useasta eri viinistä, joiden rypäleet on kasvatettu kullekin lajikkeelle parhaiten sopivalla viljelyalueella. Sarjan viineistä Alkon vakiovalikoimasta löytyvät Castillo de Molina Reserva Cabernet Sauvignon, Pinot Noir, Chardonnay ja Sauvignon Blanc. Castillo de Molinan viinit ovat menestyneet muun muassa Vuoden Viinit -kilpailuissa useana vuonna.

Castillo de Molinan ja Vina San Pedron viineistä voit lukea lisää täältä.

1. Puhutaan viinistä | Viinipullon avaaminen – vinkit eri avaajien käyttöön

Miten avataan viinipullo? Miten avataan kuohuviinipullo? Sami Kuronen ja Janica Brander keskustelevat ja näyttävät miten viinipullo avataan erilaisia avaajia käyttäen. Jaksosta selviää, mikä on paras viinipullonavaaja kotikäyttöön, ja miten tarjoilijanavaajalla saadaan viinipullo auki. Katso myös, kun Sami Kuronen avaa kuohuviinipullon sapelilla sekä ohjeet kuohuviinipullon avaamiseen sapelilla. Janica Brander antaa myös kätevän vinkin hanapakkauksen avaamiseen.

2. Puhutaan viinistä | Viinilasin valinta – miten lasi vaikuttaa viinin makuun?

Millainen on hyvä viinilasi valkoviinille? Millainen viinilasi sopii punaviinille? Miten erilaiset viinilasit vaikuttavat viinin makuun? Tässä jaksossa Sami Kuronen ja Janica Brander keskustelevat Decanterin lasiasiantuntija Tia Vuorisen kanssa viinilaseista ja testaavat, miten viinin maku muuttuu, kun sitä nautitaan erilaisista laseista. Mikä merkitys on viinilasin suuaukon koolla? Entä miksi viinilasi on juuri sen muotoinen kuin on.

3. Puhutaan viinistä | Punaviini ja ruoka – keittiömestari Pasi Kurosen resepti Castillo de Molina Reserva Pinot Noirille

Mitä ruokaa Pinot Noir -punaviinille? Keittiömestari Pasi Kuronen valmistaa Castillo de Molina Reserva Pinot Noir -punaviinille vegaanisen, herkullisen värikkään annoksen. Kaikki Castillo de Molinan viinit sopivat vegaaneille, ja videolta voitkin poimia ruualle sopivan vegaanisen annoksen. Katso videolta helpot ohjeet ruuan valmistamiseen sekä vinkkejä Pinot Noirin ja ruuan makumaailmojen yhdistämiseen.

4. Puhutaan viinistä | Viinin säilytys kotona ja viinin tarjoiluvinkit

Viinin säilytys kotona on paljon kysytty kysymys. Miten viini kannattaa säilyttää kotona? Miten kauan viiniä voi säilyttää kotona? Minkä lämpöisenä viini kannattaa tarjoilla? Entä miten paljon viiniä kannattaa varata juhliin ja illanistujaisiin? Muun muassa näihin kysymyksiin vastaavat Janica Brander ja Sami Kuronen Puhutaan viinistä -videosarjan neljännessä jaksossa.

5. Puhutaan viinistä | Valkoviini ja ruoka – keittiömestari Pasi Kurosen resepti Castillo de Molina Reserva Chardonnaylle

Mitä ruokaa Chardonnay -valkoviinille? Keittiömestari Pasi Kuronen valmistaa Castillo de Molina Reserva Chardonnay -valkoviinin aromimaailmaan sopivan kala-aterian. Katso videolta helpot ohjeet ruuan valmistamiseen sekä ohjeita Chardonnayn ja ruuan makumaailmojen yhdistämiseen. Videolta löydät lisäksi keittiömestarin vinkkejä muun muassa kalanruotojen poistamiseen.

6. Puhutaan viinistä | Viinin dekantointi - miten ja miksi viini dekantoidaan?

Viinin dekantointi tuo viiniin happea, jonka vaikutuksesta viinin aromit avautuvat, monipuolistuvat ja pehmenevät. Puhutaan viinistä -videosarjan kuudennessa osassa asiantuntija Tia Vuorinen näyttää, millaisia erilaisia dekantereita on olemassa, miten ne eroavat toisistaan ja miten dekantointi käytännössä tapahtuu. Tia kertoo myös vinkkejä, miten dekantoida viini, jollei kotoa löydy dekanteria.

7. Puhutaan viinistä | Punaviini ja ruoka – tv- ja radiopersoona Sami Kurosen suosikkiresepti

Tv- ja radiopersoona Sami Kuronen valmistaa suosikkiannoksensa Castillo de Molina Reserva Cabernet Sauvignon -viinille. Sami on suunnitellut ruoan makumaailman tukemaan viinin aromeja. Näin syntyy herkullinen yhdistelmä, jossa sekä ruoan että viinin aromit pääsevät oikeuksiinsa. Katso jaksosta reseptin lisäksi vinkit Cabernet Sauvignon -punaviinin ja ruuan yhdistämiseen.

8. Puhutaan viinistä | Vastuullinen viinintuotanto – mitä vastuullisuus tarkoittaa viinintuotannossa

Vastuullisuus on tämän päivän sana, ja myös vastuullinen viinintuotanto kiinnostaa suomalaista kuluttajaa. Puhutaan viinistä -sarjan kahdeksannessa jaksossa toimittaja Janica Brander haastattelee Barbara Wolffia Viña San Pedron viinitalosta. Barbara Wolff kertoo, millaista on vastuullinen viinintuotanto, ja miten Viña San Pedro huomioi toiminnassaan sekä ympäristön että ihmiset.

9. Puhutaan viinistä | Hanapakkaus – viinin säilyvyys ja muut hanaviinin edut

Hanapakkaus on kätevä monessa eri tilanteessa, ja se on myös ekologinen pakkausvalinta. Puhutaan viinistä -videosarjan yhdeksännessä jaksossa Sami Kuronen ja Janica Brander keskustelevat hanviinien kätevyydestä, säilyvyydestä ja eri käyttötilanteista. Millainen on hanapakkauksen hiilijalanjälki, mihin tilanteisiin hanaviinit erityisesti sopivat ja miten kauan hanaviini säilyy avattuna? Katso vastaukset videolta.

10. Puhutaan viinistä | Chilen viinialueet – monipuolinen viinimaa

Katso Juomavinkin Facebook-sivulta viinitasting, jossa Sami Kuronen ja Janica Brander keskustelevat viinintekijä Matías Cruzatin kanssa Chilen viinialueista, niiden eroista ja maistavat samalla alueen eri viinejä. Voit halutessasi hankkia viinit kotiin ja maistaa viinit videota katsellessa ja asiantuntijoiden niitä analysoidessa.

Katso video tästä linkistä.

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!