Punaviini ja ruoka – Pasi Kurosen resepti Castillo de Molina Reserva Pinot Noirille

Punaviini ja ruoka – Pasi Kurosen resepti Castillo de Molina Reserva Pinot Noirille

Punaviini ja ruoka. Castillo de Molina Reserva Pinot Noir on monipuolinen ruokaviini. Viini on keskitanniininen ja keskitäyteläinen. Tuoksussa on punaisia marjoja, maussa mausteisuutta ja yrttejä. Laadukas chileläinen punaviini on myös vegaaninen. Puhutaan viinistä -sarjan kolmannessa osassa keittiömestari Pasi Kuronen valmistaa viinille herkullisen vegaanisen aterian. Viiniä ja ruokaa maistelevat viiniharrastajat Sami Kuronen ja Janica Brander.

Punaviini ja ruoka | Castillo de Molina Reserva Pinot Noir sopii myös kalalle

Pinot Noir on kevyt punaviini, mutta siinä runsaasti aromeja ja pippurisuutta. Kepeyden ja mausteisuuden yhdistelmä tekee Pinot Noirista uskomattoman monipuolisen viinin.

Pinot Noir on varma valinta kevyille lihoille, kuten broilerille, kalkkunalle tai porsaalle. Castillo de Molina Reserva Pinot Noir on punaviini, joka sopii myös rasvaiselle kalalle, kuten lohelle tai nieriälle.

Pinot Noirissa on herkkiä maamaisia sävyjä ja raikkaita marjoja. Se on mainio punaviini kasvisruoille, etenkin juureksille ja yrteille.

Laadukas vegaaninen punaviini ja sille sopiva Pasi Kurosen suunnittelema vegaaninen annos

Kaikki Castillo de Molina -tuoteperheen viinit ovat vegaanisia. Viinintuotannon missään vaiheessa ei siis ole käytetty eläinperäisiä raaka-aineita.

Kaikki viinit eivät ole automaattisesti vegaanisia, sillä punaviinin sävyä saatetaan kirkastaa kananmunan tai maidon proteiineilla. Kun valitset Castillo de Molinan viinejä, voit aina luottaa siihen, että viini on varmasti vegaaninen.

Vegaaniruoka on ollut vahva trendi jo pari vuotta, ja entistä useampi sekasyöjäkin syö toisinaan vegaaniruokaa. Pasi Kuronen kokkaa Pinot Noirille upean, värejä ja kesäisiä makuja pursuilevan vegaanisen aterian.

-Viinissä on yrttisyyttä ja hitunen makeutta, joten haen ruoasta samaa makumaailmaa.

Yhdistä Castillo de Molina Reserva Pinot Noir yrtteihin ja juureksiin

Annoksen pääosassa on juuriselleri. Maukas juures on nappivalinta kepeän mausteiselle Pinot Noirille. Pasi kypsentää juurisellerin uunissa suolapaahdettuna.

-Näin juuriselleristä saadaan hieman makeutta irti, mutta sen juureva täyteläisyys säilyy.

Juuriselleripihvin lisukkeeksi sopii punajuurihummus, jossa on punajuuren lisäksi kikherneitä, tahinia ja hieman chiliä. Punajuuressakin on maamaisuutta ja makeutta, ja chili sopii yhteen Pinot Noirin pippurisuuden kanssa.

Annos viimeistellään kauniin vihreällä yrttikreemillä. Kreemissä on basilikaa, pinaattia ja rosmariinia, ja samoja makuja voi löytää viinistä.

Löydät annoksen reseptin videon lisäksi täältä.

”Viekoitteleva annos, viini tanssii suussa”

Lopputuloksena syntyy annos, joka on kuin suomalainen kasvimaa lautasella – chileläisin maustein.

- Lähdin kasaamaan annosta viinin sävyjen ehdoilla. Halusin ottaa viinistä kaiken irti ja saada sen symbioosiin ruoan kanssa, Pasi kertoo.

Testimaistelijat antavat ruoalle täydet pisteet.

- Tämä annos todistaa, ettei vegaanisen ruoan tai kasvisruoan tarvitse olla tylsää. Pinot Noir on monikerroksinen viini, joka kietoutuu kielen ympärille. Ruoka on yhtä viekoittelevaa, kehuu Janica.

-Täydellisessä maailmassa homma menee niin, että kun sinulla on ruoka ja viini, kumpikaan ei ota johtajan roolia, vaan ne ovat duo, joka tanssi tasavertaisesti suussa, ylistää Sami.

Katso Puhutaan viinistä by Castillo de Molina -videosarjan kolmas jakso klikkaamalla kuvaketta:

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!