Champagne Perrier Jouët

Champagne Perrier Jouët

Champagne Perrier Jouëtin tarina on alkaa vuodesta 1811, kun korkintekijä Pierre-Nicolas Perrier ja Rose Adélaide Jouët avioituivat ja perustivat Perrier-Jouët-samppanjatalon Epernayhin. 1900-luvun alkuun mennessä he olivat hankkineet lukuisia viinitarhoja ja aloittaneet samppanjan viennin Englantiin. Jo seitsemän sukupolven ajan yrityksen johdolla on ollut sama päämäärä: toteuttaa samppanjan valmistuksessa yhtiön perustajien henkeä.

Perrier-Jouët -samppanjan laadun ja tyylin takana on runsas Chardonnayn käyttö, joka antaa viinille eleganssia, keveyttä ja raikkautta. Perrier-Jouët oli ensimmäinen samppanjatalo, joka alkoi valmistaa kuivaa "Brut" samppanjaa vuonna 1846.

Perrier-Jouët omistaa 65 hehtaaria erittäin korkealaatuisia, etenkin Chardonnay-rypälettä kasvattavia viinitarhoja Côte de Blancsin alueella Champagnen maakunnassa.

Lokakuussa 2020 champagnelaisesta Sevérine Frersonista tuli perinteikkään Perrier-Jouët’n vasta kahdeksas ja kautta aikojen ensimmäinen naispuolinen kellarimestari. Hän luotsaa taloa nyt uudelle aikakaudelle vahvana visionaan kestävä kehitys ja talon kunnianhimoisten ympäristötavoitteiden saavuttaminen. 

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!