Rommin tärkeä ainesosa sokeriruoko löysi aikoinaan suotuisat kasvuolosuhteet Kuubasta, josta kehittyikin yksi maineikkaimmista rommintuottajista aina Castron valtaantuloon saakka. Kuubalaisen rommin salaisuus piilee raaka-aineen aromikkuudessa ja korkeassa sokeripitoisuudessa - tai sitten siinä ainutlaatuisessa tunnelmassa, jonka juoma välittää nauttijalleen.
Havana Club -rommin ja sen valmistajan Havana Club Internationalin monivaiheinen historia ulottuu aina vuoteen 1878. Tänä päivänä yhtiö on osittain Pernod Ricard Groupin omistama ja konserni vastaa kokonaan Havana Club-rommin jakelusta ympäri maailmaa.
Havana Club -rommit on vanhennettu luonnollisesti ilman keinotekoisia lisäaineita. Rommit ovat saaneet värinsä amerikkalaisista vaaleista tammitynnyreistä, joita on käytetty ensin Bourbonin valmistukseen. Kaikille Havana Club -tuoteperheen rommeille on tärkeää tämä tynnyreissä vanheneminen eli ikäännyttäminen, joka tapahtuu edelleenkin ideaaleissa ilmasto-olosuhteissa, meren läheisyydessä Santa Cruz del Nortessa.