James Burrough Ltd.

James Burrough

Beefeater Ginin perustaja James Burrough syntyi Devonissa vuonna 1835. Hän aloitti uransa farmaseuttina ja aluksi ura vei hänet Yhdysvaltoihin. Kun hän palasi takaisin kotimaahansa ja Lontooseen, hän osti vuonna 1863 Taylorin perheeltä Cale Streetiltä Chelsea Distilleryn neljällä sadalla punnalla. Näissä tiloissa hän aloitti viinan, hedelmäginien ja punssien tuotannon ja sai asiakkaakseen mm. Fortnum & Masonin. Liiketoiminta kasvoi ja vuosina 1876 – 1879 Burrogh aloitti ginien tuotannon eri nimien alla; yksi niistä oli Beefeater Gin. Siitä tuli heti menestys ja pian koko tislaamon lippulaiva. Tuotannon kasvaessa yritys myös muutti uusiin tiloihin Hutton Roadille Lambethiin, ja uusi tislaamo nimettiin edeltäjänsä mukaan. Vuonna 1958 se muutti jälleen kerran, tällä kertaa Kenningtoniin.

Business kukoisti ja 1960-luvulle tultaessa kolme neljästä Yhdysvaltoihin viedystä ginipullosta oli Beefeateria. Vuonna 1969 Beefeater sai arvon olla ainoa gini, jota tarjoiltiin Queen Elisabeth II –luksuslaivan neitsytmatkalla Englannista New Yorkiin.

Vuonna 1995 Desmond Paynesta tuli tislaamon uusi Master Distiller, ja vuonna 2005 Beefeater Gin siirtyi Pernod Ricardin omistukseen. Pernod Ricard on investoinut brandiin ja se on palannut takaisin alkujuurilleen Lontooseen. Beefeater Gin onkin tänä päivänä ainoa kansainvälisesti tunnettu Gin, jota valmistetaan Lontoon Cityssä.

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!