
Lisätietoja
Maa |
Ranska
|
Alue |
AC Champagne
|
Tuottaja |
Champagne Perrier Jouët
|
Saatavuus |
Alko
Ravintolat
|
Pullokoko | 75 cl |
Alkoholia | 12 % |
Pakkaustyyppi |
Lasipullo
|
Laatuluokitus |
AC Champagne
|
Hintaryhmä |
62
€ |
Litrahinta |
82,51 €/l
|
Alkon tuotekoodi |
538977
|
EAN |
3113880105318
|
SKU |
608065
|
Korkkityyppi |
Luonnonkorkki
|
Pulloja / laatikko |
6 kpl
|
Makeusaste |
Kuiva, erittäin kuiva
|
Sokeripitoisuus | 11 g/l |
Perrier-Jouët Blason Rosé - monipuolinen gourmet-samppanja
Perrier-Jouët Blason Rosé on huippusamppanjatalon roseesamppanja. Sen intensiivinen maku sopii monipuolisesti erilaisille ruuille, ja on myös kauniin värinsä ansiosta erinomainen juhlajuoma - joko maljana tai läpi koko juhlien, myös ruokien seurana.
Vuoden Viinit 2021 -kilpailussa Perrier-Jouêt Blason Rosé palkittiin Samppanjat-sarjassa kunniamaininnalla.
Samppanjan valmistuksesta
Perrier-Jouëtin Blason Rosé syntyi vuonna 1955 ja löysi heti tiensä Ranskan parhaimpien ravintoloiden viinilistoille. Tämä runsaan moniulotteinen, elegantti viinintekijänsä taidonnäyte on parhaimmillaan yhdistettynä erilaisten ruokien kanssa alkupaloista jälkiruokiin. Chardonnayn kukkaisuus, Pinot Meunierin täyteläisyys ja Pinot Noirin voima ja rakenne tekevät tästä samppanjasta täydellisen gourmet samppanjan. Intensiiviset kypsien marjojen aromit yhdistyvät eloisaan ja täyteläiseen suutuntumaan täydentäen tämän herkullisen ja täyteläisen makuelämyksen.
Perrier-Jouëtin Blason Rosén rypäleet kerätään parhailta palstoilta AC Champagnen alueelta. Sekoituksessa on 50% Pinot Noiria, 25%, Chardonnayta ja 25% Pinot Meunieria, tämän lisäksi viiniin on käytetty noin 15% edellisten vuosikertojen reserve viinejä. Ensin viinit käyvät rypäleittäin ensimmäisen alkoholikäymisen sekä malolaktisen käymisen. Tämän jälkeen viinit sekoitetaan keskenään, jotta saadaan haluttu cuvée. Seuraavaksi viini pullotetaan ja se käy pullossa toisen alkoholikäymisen muuttuen samppanjaksi. Tämän jälkeen viini kypsyy kellarissa 3 vuotta ja viimeisen vuoden aikana sakka valutetaan pikkuhiljaa pullon kaulaan kallistamalla pulloa alaspäin päivittäin. Kun kellarikypsytys on tullut täyteen ja sakka on saatu korkin päähän, sakka poistetaan ja viiniin lisätään dosage, eli 8-10 g sokeriliuosta tuomaan viinin omat aromit esille. Lopuksi on jäljellä korkitus, etikettien laitto ja laatu samppanja on valmis myyntiin.
Ruokasuositukset ja viinin tarjoilu
Tämä gourmet roseesamppanja on upea juhlien ruokajuoma, jota voi nauttia koko menu'n alkuruoasta jälkiruokaan. Kokeile tonnikala-pastramin tai runsasmakuisten vaaleiden liharuokien kanssa.
Samppanja on parhaimmillaan viilennettynä 8-10 asteiseksi ja hyvin muotoilluista samppanjalaseista tarjoiltuna.
Samppanjatalo Perrier-Jouët
Perrier-Jouëtin samppanjatalon synty ulottuu vuoteen 1811, jolloin korkintekijä Pierre-Nicolas-Marie Perrier nai Adèle Jouëtin. 1900-luvun alkuun mennessä talo oli investoinut lukuisiin tarhoihin ja vienti kasvoi Englantiin. Perrier-Jouët -samppanjan laadun ja tyylin takana on runsas Chardonnayn käyttö, joka antaa viinille eleganttisuutta, keveyttä ja raikkautta. Perrier-Jouëtin omistaa 65 ha erittäin korkealaatuisia viinitarhoja, etenkin Chardonnay viinitarhoja Côte de Blancsin alueella. Talolla on myös pitkäaikainen taidokas kellarimestari Hervé Deschamps, joka loi ensimmäisen Belle Epoque Blanc de Blancsin vuonna 1993, sekä ensimmäisen Blanc de Blancs Non-Vintage samppanjan vuonna 2017. Koko pitkän historian alusta asti laskettuna samppanjatalolla on ollut ainoastaan 7 kellarimestaria. Perrier-Jouët oli ensimmäinen samppanjatalo, joka valmisti kuivaa "Brut" samppanjaa vuonna 1846.