Perrier-Jouët Blason Rosé samppanja - huippusamppanja roseena
AC Champagne, Ranska

Perrier-Jouët Blason Rosé

Lisää suosikkeihin

Ruokasuositukset Rasvainen kala Nauta Nautiskelujuoma Sushi Äyriäiset
Rypäle
Chardonnay, Pinot Meunier, Pinot Noir
Väri
Vaalea lohenpunainen
Tuoksu
Intensiivinen, jossa kypsiä punaisia ja mustia hedelmiä, mansikkaa, vadelmaa, mustaherukkaa, granaatiiomenaa
Maku
Erittäin kuiva, hapokas, vadelmainen, metsämansikkainen, sitruksinen, mineraalinen, elegantti, tasapainoinen
Esite
Lataa esite
Lisätietoja
Maa
Ranska
Alue
AC Champagne
Tuottaja
Champagne Perrier Jouët
Saatavuus
Alko Ravintolat
Pullokoko 75 cl
Alkoholia 12 %
Pakkaustyyppi
Lasipullo
Laatuluokitus
AC Champagne
Hintaryhmä
62
Litrahinta
82,51 €/l
Alkon tuotekoodi
538977
EAN
3113880105318
SKU
608065
Korkkityyppi
Luonnonkorkki
Pulloja / laatikko
6 kpl
Makeusaste
Kuiva, erittäin kuiva
Sokeripitoisuus 11 g/l

Perrier-Jouët Blason Rosé - monipuolinen gourmet-samppanja

Perrier-Jouët Blason Rosé on huippusamppanjatalon roseesamppanja. Sen intensiivinen maku sopii monipuolisesti erilaisille ruuille, ja on myös kauniin värinsä ansiosta erinomainen juhlajuoma - joko maljana tai läpi koko juhlien, myös ruokien seurana.

Vuoden Viinit 2021 -kilpailussa Perrier-Jouêt Blason Rosé palkittiin Samppanjat-sarjassa kunniamaininnalla. 

Samppanjan valmistuksesta

Perrier-Jouëtin Blason Rosé syntyi vuonna 1955 ja löysi heti tiensä Ranskan parhaimpien ravintoloiden viinilistoille. Tämä runsaan moniulotteinen, elegantti viinintekijänsä taidonnäyte on parhaimmillaan yhdistettynä erilaisten ruokien kanssa alkupaloista jälkiruokiin. Chardonnayn kukkaisuus, Pinot Meunierin täyteläisyys ja Pinot Noirin voima ja rakenne tekevät tästä samppanjasta täydellisen gourmet samppanjan. Intensiiviset kypsien marjojen aromit yhdistyvät eloisaan ja täyteläiseen suutuntumaan täydentäen tämän herkullisen ja täyteläisen makuelämyksen.

Perrier-Jouëtin Blason Rosén rypäleet kerätään parhailta palstoilta AC Champagnen alueelta. Sekoituksessa on 50% Pinot Noiria, 25%, Chardonnayta ja 25% Pinot Meunieria, tämän lisäksi viiniin on käytetty noin 15% edellisten vuosikertojen reserve viinejä. Ensin viinit käyvät rypäleitteittäin enismmäisen alkohoikäymisen sekä malolaktisenkäymisen, tämän jälkeen viinit sekoitetaa keskenään, jotta saadaan haluttu cuvée. Seuraavaksi viini pullotetaan ja se käy pullossa toisen alkoholikäymisen muuttuen samppanjanksi. Tämän jälkeen viini kypsyy kellarissa 3 vuotta ja viimeisen vuoden aikana sakka valutetaan pikkuhiljaa pullon kaulaan kallistamalla pulloa alaspäin päivittäin. Kun kellarikypsytys on tullut täyteen ja sakka on saatu korkin päähän, sakka poisteaan ja viiniin lisätään dosage, eli 8-10 g sokeriliuoslta tuomaan viinin omat aromit esille. Lopuksi on jäljellä korkitus, etikettien laitto ja laatu samppanja on valmis myyntiin.

Ruokasuositukset ja viinin tarjoilu

Tämä gourmet roseesamppanja on upea juhlien ruokajuoma, jota voi nauttia koko menu'n alkuruoasta jälkiruokaan. Kokeile tonnikala-pastramin tai runsasmakuisten vaaleiden liharuokien kanssa.

Samppanja on parhaimmilaan viilennettynä 8-10 asteiseksi ja hyvin muotoilluista samppanjalaseista tarjoiltuna.

Samppanjatalo Perrier-Jouët

Perrier-Jouëtin samppanjatalon synty ulottuu vuoteen 1811, jolloin korkintekijä Pierre-Nicolas-Marie Perrier nai Adèle Jouëtin. 1900-luvun alkuun mennessä talo oli investoinut lukuisiin tarhoihin ja vienti kasvoi Englantiin. Perrier-Jouët -samppanjan laadun ja tyylin takana on runsas Chardonnayn käyttö, joka antaa viinille eleganttisuutta, keveyttä ja raikkautta. Perrier-Jouëtin omistaa 65 ha erittäin korkealaatuisia viinitarhoja, etenkin Chardonnay viinitarhoja Côte de Blancsin alueella. Talolla on myös pitkäaikainen taidokas kellarimestari Hervé Deschamps, joka loi ensimmäisen Belle Epoque Blanc de Blancsin vuonna 1993, sekä ensimmäisen Blanc de Blancs Non-Vintage samppanjan vuonna 2017. Koko pitkän historian alusta asti laskettuna samppanjatalolla on ollut ainoastaan 7 kellarimestaria. Perrier-Jouët oli ensimmäinen samppanjatalo, joka valmisti kuivaa "Brut" samppanjaa vuonna 1846.

www.perrier-jouet.com/en-ww

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!