Lisätietoja
Maa |
Ranska
|
Alue |
AC Champagne
|
Tuottaja |
Champagne Perrier Jouët
|
Saatavuus |
Ravintolat
|
Pullokoko | 75 cl |
Alkoholia | 12 % |
Pakkaustyyppi |
Lasipullo
|
Laatuluokitus |
AC Champagne
|
Hintaryhmä |
62
€ |
Litrahinta |
82,51 €/l
|
EAN |
3113880105318
|
SKU |
608065
|
Korkkityyppi |
Luonnonkorkki
|
Pulloja / laatikko |
6 kpl
|
Makeusaste |
Kuiva, erittäin kuiva
|
Sokeripitoisuus | 11 g/l |
Perrier-Jouët Blason Rosé - monipuolinen gourmet-samppanja
Perrier-Jouët Blason Rosé on huippusamppanjatalon roseesamppanja. Sen intensiivinen maku sopii monipuolisesti erilaisille ruuille, ja on myös kauniin värinsä ansiosta erinomainen juhlajuoma – joko maljana tai läpi koko juhlien, myös ruokien seurana.
Vuoden Viinit 2021 -kilpailussa Perrier-Jouêt Blason Rosé palkittiin Samppanjat-sarjassa kunniamaininnalla.
Samppanjan valmistuksesta
Perrier-Jouëtin Blason Rosé syntyi vuonna 1955 ja löysi heti tiensä Ranskan parhaimpien ravintoloiden viinilistoille. Tämä runsaan moniulotteinen, elegantti viinintekijänsä taidonnäyte on parhaimmillaan yhdistettynä erilaisten ruokien kanssa alkupaloista jälkiruokiin. Chardonnayn kukkaisuus, Pinot Meunierin täyteläisyys ja Pinot Noirin voima ja rakenne tekevät tästä samppanjasta täydellisen gourmet-samppanjan. Intensiiviset kypsien marjojen aromit yhdistyvät eloisaan ja täyteläiseen suutuntumaan täydentäen tämän herkullisen ja täyteläisen makuelämyksen.
Perrier-Jouëtin Blason Rosén rypäleet kerätään parhailta palstoilta AC Champagnen alueelta. Sekoituksessa on 50% Pinot Noiria, 25%, Chardonnayta ja 25% Pinot Meunieria, tämän lisäksi viiniin on käytetty noin 15% edellisten vuosikertojen reserve-viinejä. Ensin viinit käyvät rypäleittäin ensimmäisen alkoholikäymisen sekä malolaktisen käymisen. Tämän jälkeen viinit sekoitetaan keskenään, jotta saadaan haluttu cuvée. Seuraavaksi viini pullotetaan ja se käy pullossa toisen alkoholikäymisen muuttuen samppanjaksi. Tämän jälkeen viini kypsyy kellarissa 3 vuotta ja viimeisen vuoden aikana sakka valutetaan pikkuhiljaa pullon kaulaan kallistamalla pulloa alaspäin päivittäin. Kun kellarikypsytys on tullut täyteen ja sakka on saatu korkin päähän, sakka poistetaan ja viiniin lisätään dosage, eli 8-10 g sokeriliuosta tuomaan viinin omat aromit esille. Lopuksi on jäljellä korkitus, etikettien laitto ja laatusamppanja on valmis myyntiin.
Ruokasuositukset ja viinin tarjoilu
Tämä gourmet-roseesamppanja on upea juhlien ruokajuoma, jota voi nauttia koko menun alkuruoasta jälkiruokaan. Kokeile tonnikala-pastramin tai runsasmakuisten vaaleiden liharuokien kanssa.
Samppanja on parhaimmillaan viilennettynä 8–10 asteiseksi ja hyvin muotoilluista samppanjalaseista tarjoiltuna.
Samppanjatalo Perrier-Jouët
Perrier-Jouëtin samppanjatalon synty ulottuu vuoteen 1811, jolloin korkintekijä Pierre-Nicolas-Marie Perrier nai Adèle Jouëtin. 1900-luvun alkuun mennessä talo oli investoinut lukuisiin tarhoihin ja vienti kasvoi Englantiin. Perrier-Jouët -samppanjan laadun ja tyylin takana on runsas Chardonnayn käyttö, joka antaa viinille eleganssia, keveyttä ja raikkautta. Perrier-Jouët oli ensimmäinen samppanjatalo, joka alkoi valmistaa kuivaa "Brut" samppanjaa vuonna 1846.
Perrier-Jouët omistaa 65 hehtaaria erittäin korkealaatuisia, etenkin Chardonnay-rypälettä kasvattavia viinitarhoja Côte de Blancsin alueella Champagnen maakunnassa.
Lokakuussa 2020 champagnelaisesta Sevérine Frersonista tuli perinteikkään Perrier-Jouët’n vasta kahdeksas ja kautta aikojen ensimmäinen naispuolinen kellarimestari. Hän luotsaa taloa nyt uudelle aikakaudelle vahvana visionaan kestävä kehitys ja talon kunnianhimoisten ympäristötavoitteiden saavuttaminen.