Rapuviini - kolme varmaa viinivalintaa ravuille

Rapukausi kestää aina heinäkuun lopulta lokakuun loppuun asti. Hyvä rapuviini on oleellinen osa onnistuneita rapujuhlia ja rapuillallista, ja sen valikoimiseen kannattaakin kiinnittää huomiota huolella. Ravuille kannattaa valita kuiva, hienostuneen hedelmäinen ja melko hapokas valkoviini, jossa on mieluiten myös mineraalisuutta. Myös tammisuus sopii rapujen kanssa, mutta vain pienissä määrin. Mikä tahansa valkoviini ei siis ole osuva valinta rapujen seuraksi.

Tässä kolme varmaa valkoviinivalintaa ravuille.

Rapuviini - miten valitaan hyvä rapuviini | Juomavinkki

Morgadio da Torre Alvarinho Vinho Verde | Rapuviini

Portugali
Kuiva, hapokas, sitruksinen, viheromenainen, kevyen aprikoosinen, mineraalinen
75 cl • 15,30 €
Tuotenumero: 561147
PIRTEÄ JA HEDELMÄINEN

Morgadio da Torre Alvarinho Vinho Verden hapokkuus ja sitruksiset aromit tukevat rapujen hienostunutta makua.

Castillo de Molina Reserva Sauvignon Blanc | Rapuviini

Chile
Kuiva, hapokas, sitruksinen, karviaismainen, herukanlehtinen, mineraalinen, yrttinen
75 cl • 11,49 €
Tuotenumero: 958027
VIVAHTEIKAS JA RYHDIKÄS

Castillo de Molina Reserva Sauvignon Blancin raikas mineraalisuus ja herukkaisuus ovat omiaan tuomaan rapujen herkän maun hienosti esiin. Tämä rapuviini löytyy sekä 75 cl pullossa että riittoisassa kolmen litran hanapakkauksessa. Hanapakkaus on erinomainen valinta isommalle rapujuhlaseurueelle tai esimerkiksi kesämökillä järjestettäviin rapujuhliin.

Gisselbrecht Riesling Grand Cru Muenchberg | Rapuviini

Ranska
Puolikuiva, hapokas, sitruksinen, aprikoosinen, mineraalinen, petrolinen, kevyen yrttinen, vivahteikas
75 cl • 19,98 €
Tuotenumero: 591987
VIVAHTEIKAS JA RYHDIKÄS

Gisselbrecht Riesling Grand Cru Muenchbergin kevyen yrttinen ja hapokas makumaailma on täydellinen seuralainen rapuillalliselle.

Katso myös rapujen keitto-ohje tästä linkistä sekä vinkit rapujuhlien järjestämiseen tästä linkistä.

Kuvat: Heidi Kjellman