Cabernet Sauvignon -tasting

Cabernet Sauvignon on pieni ja paksukuorinen rypäle, ja se tuottaa hyvin voimakkaita viinejä, joiden värikin on syvän tummanpunainen.

Cabernet sauvignon, viinirypäle, rypäle, viinirypäleet, viinirypäle

Cabernet Sauvignon on pieni ja paksukuorinen rypäle, ja se tuottaa hyvin voimakkaita viinejä, joiden värikin on syvän tummanpunainen. Viinit ovat täyteläisiä, raikkaita, hedelmäisiä, tanniinisia ja usein hieman karheitakin. Tyypillisiä Cabernet Sauvignon -viinin aromeita ovat mustaviinimarja, seetripuu ja kahvi, mutta myös minttu, eukalyptus ja vihreä paprika sävyttävät aromia. Näitä viimeksi mainittuja aromeja löytyy ennen kaikkea viileämmillä alueilla tuotetuissa viineissä.

Testaa Cabernet Sauvignon -viinien erot punaviinitastingissa. Ota mukaan Australiasta Jacob's Creek Organic Cabernet Sauvignon sekä Chilestä Castillo de Molina Reserva Cabernet Sauvignon ja saman tuottajan hieman arvokkaampi viini 1865 Single Vineyard Cabernet Sauvignon.

Jacob's Creek Organic Cabernet Sauvignon

Miltä viini tuoksuu?
Tummasävytteinen ja hennosti paahteinen tuoksu, josta löytyy maanläheisiä aromeja.

Miltä viini maistuu?
Täyteläinen ja tuhti maku seuraa tuoksun aromikkuutta. Napakka tanniinisuus antaa viinille ryhtiä. Viinin mausta löytyy karpalohillon, tumman kirsikan ja vadelman makuja sekä mausteisuutta.

Castillo de molina Reserva Cabernet Sauvignon

Miltä viini tuoksuu?
Viinin tuoksu on mustaherukkainen, paahteisen mausteinen, yrttinen ja vaniljainen.

Miltä viini maistuu?
Viinin maku on täyteläinen, rehevän tasapainoinen, runsaan hedelmäinen, lempeän tanniininen ja pitkä. Mausta löytyy myös mustaherukkaa, kypsää karpaloa, mausteita ja kevyesti vaniljaa.

1865 Single Vineyard Cabernet Sauvignon

Miltä viini tuoksuu?
Viinin tuoksussa on rypälelajikkeelle tyypillisiä puna- ja mustaherukan aromeja, joiden takaa paljastuu kahvin, tumman suklaan ja setripuun vivahteita.

Miltä viini maistuu?
Täyteläisen punaviinin tanniinit tuntuvat suussa silkkisiltä ja runsas hedelmäisyys maistuu pitkässä jälkimaussa. Maku on mustaherukkainen, metsämarjainen, kevyen luumuinen, tummasuklainen, mausteinen ja tamminen.

Voit myös vertailla viinien värejä. Löydätkö niistä eroja?

Onko viinin maistaminen sinulle täysin uutta? Lue ohjeita viinin maistamiseen tästä linkistä.