Alex Nurmi

Parsarisotto valkoisesta parsasta

Ohje 6:lle
200 g risottoriisiä
300 g valkoista parsaa
1 salottisipuli hienonnettuna
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
2 dl valkoviiniä
n. 4 dl kasvislientä
1 dl parmesaania raastettuna
1 dl ruohosipulia tai basilikaa hienonnettuna
3 rkl oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria
pinjansiemeniä

Kuumenna öljy kattilassa. Lisää riisit sekä hienonnetut sipulit ja kuullota kunnes riisi muuttuu läpikuultavaksi. Kaada sekaan viini ja anna nesteen haihtua. Lisää kasvislientä pienissä erissä, välillä haihduttaen kunnes riisi on napakan kypsää.

Kuori ja leikkaa parsat 2 cm kokoisiksi viipaleiksi ja keitä ne suolalla maustetussa vedessä 2-3 minuutin ajan.

Mausta risotto parmesaanilla, tuoreyrtillä, suolalla ja mustapippurilla.