Alex Nurmi

Valkoviinissä ja voissa haudutettua ahventa

600 g pieniä ahvenfileitä (n. 12 kpl)
600 g kevätvihanneksia (uusia perunoita, kevätporkkanaa, parsaa, kukkakaalia, parsakaalia)

Kastike

1 puntti tilliä
2 dl Castillo de Molina Reserva Sauvignon Blanc -valkoviiniä
1 dl kalalientä
2 dl kermaa
50 g voita
suolaa
valkopippuria myllystä

Valkoviinissä ja voissa haudutettua ahventa kevätvihannesten ja tillin kera

Laita kolme ahvenfileetä päällekkäin tuorekelmun päälle. Muotoile ahvenet kelmun avulla tiukoiksi rulliksi. Laita rullat kiehuvaan veteen kuuden minuutin ajaksi ja jäähdytä ne sitten juoksevan kylmän veden alla. Poista kalat varovasti kelmusta ja hauduta mehukkaaksi kastikeliemessä. Kypsennä toisessa kattilassa kevätvihannekset.

Kastikeliemi

Kiehauta puhtaassa kattilassa valkoviini, kalaliemi, kerma sekä voi ja kaada kuuma liemi pieneen uunivuokaan. Nosta ahvenrullat joukkoon ja hauduta 80-asteisessa uunissa 20 minuutin ajan. Ripottele hienonnettua tilliä kypsien kalojen päälle ja annostele kalat lautaselle, kypsennettyjen kasvisten päälle.