Alex Nurmi

Lohipastrami

Ohje 4:lle esivalmistus 60 min + kylmäsäilytys min. 6 tuntia
500 g merilohta (paksumpaa pään puoleista osaa)
1 rkl merisuolaa
½ rkl sokeria
½ rkl fenkolinsiemeniä
½ rkl garam masalaa
½ rkl mustapippuria
tuorekelmua
foliota

Leikkaa lohifilee kolmeksi yhtä suureksi tangoksi ja laita jokainen tanko erilliselle tuorekelmu palalle. Rouhi kaikki kuiva-aineet morttelissa hienoksi ja mausta lohet kauttaaltaan. Kääri ne tiukalle rullalle ja laita jääkaappiin maustumaan vähintään 3 tunniksi.
Avaa kelmut ja paista pannulla tai grillillä nopeasti pinnat kiinni. Anna hetki jäähtyä ja kääri uudelleen kelmuun, jonka jälkeen folioon ja kieritä pakkaus pyöreän muotoiseksi tangoksi.
Laita valmis pastrami jääkaappiin tai pakastimeen.
Poista kääreet ja leikkaa sentin paksuisia viipaleita tarjoiluvadille. Pastrami tulee tarjoilla viileänä, ei jäisenä, joten anna sen sulaa hetken aikaa ennen tarjoilua.

Vinkki: Voit valmistaa pastramin pakkaseen jo viikkoja aiemmin. Se säilyy siellä mainiosti.

Tarjoile lohi esimerkiksi verigreippi -vesimelonisalaatin kera.