Alex Nurmi

Prässätty karitsa ja kaali-pekonipaistos

ohje 4:lle valmistusaika 30 min + kypsennys 3 tuntia + prässäys yön yli
800 g karitsan rintaa tai lapaa
1 l lihalientä
1 sipuli
5 maustepippuria

Punaviinisiirappi

1 dl paistolientä
4 dl punaviiniä
1 rkl sokeria

Varhaiskaali-pekonipaistos

600 g varhaiskaalia
150 g pekonia
2 tl provence -mausteseosta
2 rkl voita tai öljyä
suolaa
mustapippuria

Prässätty karitsa

Poista lihasta kalvot ja laita se uunivuokaan. Kaada päälle lihaliemi, sipuli sekä maustepippurit ja kypsennä 130°C uunissa kolmen tunnin ajan.
Kypsennyksen jälkeen raavi haarukalle säikeitä lihasta ja laita kaikki raavittu liha astiaan, jonka päälle laitat leivinpaperia sekä painon. Säilytä paistoliemi kastiketta varten.
Jäähdytä liha yön yli jääkaapissa painon alla.

Leikkaa seuraavana päivänä paloja prässääntyneestä lihasta ja paista palat pannulla rapeaksi.

Punaviinisiirappi

Kaada kaikki ainekset kattilaan ja keitä kunnes puolet nesteestä on haihtunut ja jäljellä on vahvan makuinen kastike.
Tarkista maku ja tarjoile lihojen kanssa.

Varhaiskaali-pekonipaistos

Leikkaa kaali sekä pekoni suikaleiksi ja paista pannulla mehukkaaksi voinokareen ja mausteiden kanssa.
Lisää halutessasi kevätsipulia tai ruohosipulia ja tarjoile karitsan kanssa.