G.H. MUMM et Cie S.A.

Ranska
G.H. Mumm valmistaa hyvää -maailman parhaaksikin arvosteltua-samppanjaa.

Varakkaan saksalaisen Mummin perheen viininviljelys alkoi Reinin laaksosta, mutta jo 1827 viinikauppiasperheen veljekset Jacobus, Gottlieb ja Philipp löysivät mahdollisuuden toimintaan Champagnen maakunnassa Ranskassa. Veljekset perustivat yrityksen P.A. Mumm et Cie, jossa nimikirjaimet P.A. olivat poikien isän, Peter Arnold Mummin. Varmistaakseen alusta asti jatkuvan tuotannon sekä laadun MUMM osti omia tarhoja Grand Cru- alueilta Verzenay, Boyzy, Ay, Avize ja Cramant. Laatuluokitus ei silloin ollut vielä voimassa, mutta MUMM-samppanjatalo osasi jo silloin panostaa parhaaseen mahdolliseen laatuun.

Seuraavan polven edustaja, Georges Hermann Mumm otti yrityksen hoitoonsa vuonna 1853, jonka jälkeen yritys on toiminut nimellä G.H.MUMM et Cie. Samppanjatalon kenties tunnetuimman samppanjan G.H.Mumm Cordon Rouge Brutin nimi ja Ranskan Kunnialegionaalta lainattua tunnusta - punaista nauhaa - kantava etiketti rekisteröitiin vuonna 1875. G.H. Mumm oli visiönääri ja seikkailija, ja hän aloitti vientitoiminnan matkustelemalla itse maailmalla. Vuonna 1900 oli avattu yli 20 tytäryhtiötä mm. USA:ssa, Kanadassa, Venäjällä ja Brasiliassa, ja laajempi vientitoiminta käynnistyi vuonna 1902.

Tänä päivänä MUMM tuottaa vuosittain yli 8 miljoona pulloa samppanjaa vietäväksi yli sataan maahan. Samppanjatalon 25 km pitkissä kellareissa on varastoituna 25 miljoonaa pulloa jatkuvasti; ne odottavat kehittymistä tulla nautituksi juuri oikealla hetkellä. Samppanjatalon tuotannosta menee vientiin noin 60 %.

Vuosien saatossa monet innovaatiot, promootioyhteistyö ja korkea laatu ovat tehneet MUMMista yhden maailman johtavista samppantaloista. Vuonna 2011 se sai huikean mitalisaaliin, kun sen samppanjat palkittiin kuudella kultamitalilla alan arvostetuimmissa kilpailuissa ja samppanjatalo itse palkittiin "Winery of the Year palkinnolla San Franciscossa Yhdysvalloissa.