Savuliha-bruschetat

Savuliha-bruschetat sopivat illanistujaisiin tai juhlahetkiin pieneksi suolaiseksi. Kasvisversioihin voit korvata savulihan esimerkiksi paistetuilla sienillä tai muilla kasviksilla.

(12 annosta)

1 iso vehnäpatonki
oliiviöljyä
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna

Pinnalle:
tilkka oliiviöljyä
18 kpl kirsikka- tai miniluumutomaatteja
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
Lisäksi:
1 punasipuli
½ sitruunan mehu
½ ruukkua korianteria hienonnettuna
mustapippuria myllystä

Pinnalle:
100-150 g sisäpaistisuolalihaa

Viipaloi patonki ja laita palat leikkauspinta ylöspäin leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
Valuta jokaisen palan päälle hieman oliiviöljyä ja hienonna päälle valkosipulia.
Paahda leipäviipaleita 250-asteisessa uunissa noin 5 minuuttia.
Kuumenna tilkka oliiviöljyä pannulla ja lisää kokonaiset kirsikka- tai miniluumutomaatit ja hienonnettu valkosipulinkynsi. Kääntele hetki kovalla lämmöllä, kunnes tomaatit hieman pehmenevät.

Laita tomaatit kulhoon.
Hienonna joukkoon punasipuli ja purista sekaan sitruunan mehu.
Hienonna korianteri ja pyöräytä joukkoon rouhitun mustapippurin kanssa.
Jaa seos paahdettujen leipäviipaleiden päälle ja taita jokaisen patonkipalan päälle vielä viipale sisäpaistisuolalihaa.

Tarjoa heti.